L’esdeveniment, amb més de 40 carpes, respon a una reivindicació històrica del sector pesquer i neix per a posar en valor la sardina mallorquina i el peix blau, destacant-ne el valor nutricional, així com el paper en la gastronomia local i la tradició pesquera de l'illa.
Durant la presentació, el president de la Confraria de Pescadors, Domingo Bonnin, ha recordat que es dona el sus «a un projecte que dona resposta a una reivindicació històrica». «Aquesta fira és una gran oportunitat per unir el sector pesquer de Palma amb la restauració local, i posar en valor un producte nostre com és la sardina mallorquina», ha incidit, a la vegada que ha agraït el suport de totes les institucions per fer-lo possible, com ara l’Ajuntament de Palma, «que ha posat la primera pedra per fer-ho possible».
Seguidament, la regidora de Comerç, Restauració i Autònoms, Lupe Ferrer, ha destacat el suport que l’Ajuntament de Palma dona a iniciatives com la Fira de la Sardina, que promouen el consum de producte local i de quilòmetre zero, alhora que reforcen el paper clau de la restauració i dels petits negocis en l’economia, la cultura i la cohesió social de la ciutat. «La sardina mallorquina, així com el peix blau en general, representa molt més que un aliment: és part del nostre llegat cultural i gastronòmic, fruit del saber de generacions que han viscut de la mar», ha assegurat Ferrer.
Per la seva part, i per tancar l'acte, el primer tinent de batle i regidor de Turisme, Cultura, Esports i Coordinació Municipal, Javier Bonet, ha agraït especialment a la Confraria de Pescadors de Palma la seva confiança i implicació. «Gràcies per creure en aquest projecte i per compartir-lo amb tota la ciutat», ha dit. Així mateix, ha destacat que aquesta fira no és només una cita gastronòmica, sinó que representa molt més i «ens acosta a la tradició, a la cultura, a la pesca tradicional i, sobretot, a aquest producte que tots coneixem i apreciem: la sardina mallorquina».
Bonet ha posat també en valor el treball de les persones que fan possible que el peix arribi a les nostres taules, remarcant que «hi ha gent que es desperta cada dia per a fer possible que aquest producte arribi a les cases i locals de restauració», i ha esmentat el compromís adquirit per l'Ajuntament per a donar «més promoció i visibilitat al sector», un compromís que «avui es materialitza amb aquesta fira».
En aquesta línia, els regidors han convidat tota la ciutadania a participar i gaudir dels quatre dies de fira, «pensada per a tots els públics», i que constitueix una excel·lent oportunitat per a continuar apostant per la gastronomia, el comerç local i el futur sostenible de Palma.
Podeu consultar-ne la pogramació aquí: firadelasardina.com
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.