muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
21°

La majoria dels consumidors assegura comprar productes locals de les Balears, però un estudi ho desmenteix

233331

Un informe recent de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears ha revelat que la majoria dels consumidors assegura adquirir aliments de les Illes Balears amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) o Indicació Geogràfica Protegida (IGP), tot i que les dades de comercialització indiquen el contrari.

El treball de camp d'aquest estudi, realitzat per la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, es va dur a terme en diverses zones de Mallorca, entrevistant un total de 1.019 persones d'entre 25 i 65 anys. L'estudi revela un biaix evident de gènere en la participació, amb un 79,98% de dones enfront de només un 20,02% d'homes.

Un dels resultats que destaquen d'aquest informe és que el nombre de persones que declara comprar aliments amb DOP/IGP ha augmentat en comparació als anys 2016 i 2018. Així, productes com l'ensaïmada de Mallorca (89,2%), el formatge Maó-Menorca (87,4%) i la sobrassada de Mallorca (79,5%) són els més mencionats pels consumidors mallorquins.

Tanmateix, el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que les xifres de comercialització suggereixen que molts consumidors estan adquirint productes de marques no protegides.

És el cas de l'ensaïmada de Mallorca, per exemple: molts compradors assumeixen erròniament que totes les ensaïmades venudes a l'illa estan sota la IGP. L'estudi assenyala que la compra d'aliments amb DOP/IGP és generalment ocasional, a excepció del formatge Maó-Menorca, que és adquirit setmanalment per més del 61% dels enquestats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pinyol, fa devers d'un mes
Com diuen els altres comentaris , si volem comprar producte local tenim dos problemes, com a mínim. És molt difícil identificar el producte com a produït aquí o elaborat amb productes produïts aquí.
El segon problema és la producció. Produïr a Mallorca resulta caríssim o no es pot fer per falta de terra.
El lloguer de terra ( els propietaris de la terra la dediquen al negoci immobiliari i no a l'agricultura o ramaderia) el cost de la vida al que s'han d'enfrontar les persones que fan feina al camp augmenta el costos de producció.
Duim un mal rumb.
Valoració:2menosmas
Per ergo, fa devers d'un mes
En casa procuramos comprar productos de Mallorca aunque sean más caros.
Es prácticamente imposible. No hay producción, no hay relevo generacional en el campo y por si fuese poco sufrimos una masificación imposible. Turismo y emigración ha sido nuestra ruina. Solo unos pocos se han hecho ricos.
¿Albaricoques de Porreras?. He comido dos días.
Cerezas de Mallorca?. Las que he consumido eran de Valencia y los últimos días de Italia. La isla no produce ni el 10 por ciento.
Sin lo de fuera nos morimos de hambre.
Valoració:4menosmas
Per inca, fa devers d'un mes
Molts de supermercats marquen productes (especialment fruits i verdura?com a balears, i després si revises el caixó resulta que és de per Almeria, especialment a l'hivern. Falta molta inspecció als supers.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente