algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Un malalt dependent ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma pateix desatenció i maltractaments reiterats per expressar-se en català

Un pacient amb dependència severa, ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma, pateix des de fa dos mesos un calvari de desatenció, maltractaments i humiliacions pel fet de persistir en el seu dret d'expressar-se en la llengua pròpia i oficial de Mallorca, la llengua catalana.

El primer incident data del 14 de març, quan J.P., pacient ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma, on va arribar derivat de la UCI de Son Espases, va demanar un servei a una auxiliar d'infermeria i aquesta li va negar el servei si no li'l demanava en castellà.

A partir d'aquell dia les desatencions i maltractaments han estat recurrents.

Els principals fets que ha patir J.P. aquestes setmanes són:

  • Demanar un calmant per l'interfon i rebre com a contesta que no l'entenen

  • Rebre el dinar en males condicions

  • Demanar aigua i que no li'n duguin

  • Diversos errors en la medicació

  • Errades greus de diagnòstics fets per infermeres en comptes de per metges

  • Quedar-se sense sopar per haver-lo reclamat en català quan era l'hora i no li l'havien duit

  • Passar 24 hores amb el llit brut

  • Passar una setmana sense que li duguin el paper per triar menú

  • Estar dies sense que li arreglin la cadira de rodes que necessita per desplaçar-se

  • Estar deu dies sense que li prenguin la tensió. La doctora es pregunta si les lectures que li donen són inventades

  • Diversos oblits de servir-li àpats (berenars i sopars)

Un grup de familiars i amics s'ha començat a organitzar per fer arribar les oportunes denúncies a les instàncies pertinents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per @ non ci credo, fa 11 mesos
Mira, si poden haver-hi altres motius..que siguin molt curts i no tinguin capacitat comprensiva...que siguin uns fatxes de merda, que siguin uns fills de puta...que siguin uns ignorants, que siguin uns frustrats perquè no viuen a la seva cova..en fi, poden ser moltes coses o totes juntes!
Valoració:10menosmas
Per Per fa 1 dia, fa 11 mesos
Aquest que s'enrrolla amb els positius i negatius, que vagi a explicar-ho a sa mare, que el dia que el va cagar, es va lluir...mira tros de soca, si no fos per els catalans potser ta mare aniria amb burka...o sia que si no t'agrada ...barco de renilla, com diuen!
Valoració:8menosmas
Per A F.E.C., fa 11 mesos
Es veu que tu no deus sortir al carrer i no veus que estem envoltats de forasters amb una prepotència com mai s'havia vist..no cal anar al hospital, ves al centre de salut, a veure quants en trobes que no siguin castellanoparlants i que no volen entendre'l o no tenen capacitat intel·lectual...no sé com t'atreveixes a superar-ho si ens hi trobem cada dia, cap de fava!
Valoració:1menosmas
Per Per demana, demana., fa 11 mesos
Suposo que això ho dius per experiència...no deus sàpiguer qui és el teu pare i just et de venir de conèixer la teva mare!
Valoració:4menosmas
Per Cupaire de Palma, fa 11 mesos
Vot massiu per a la Cup Crida per Palma día 28!
Defensa la Teva cultura día 28!
Valoració:9menosmas
Per ARRUIX!, fa 11 mesos
Que els suprimeixin el concert i que el facin amb una clínica a on hi hagi professionals, no salvatges amb pijama blanc
I els de Sant Joan de Déu, que tornin anar a demanar perles cases, encara que amb aquesta que no és que tengui manca de caritat, sinó una gran crueltat, amb la que sabem que tracten als malalts,
Hauran de tornar anar a demanar per les cases, com abans de concertar amb el Govern. I sabent el que rls fan als malalts només per ser catalanoparlants, molt gent no voldrà col.laborar.
Valoració:9menosmas
Per demana. demana, fa 11 mesos
Ferrogut
Hauries de demanar a la teva mare qui és realment el teu pare, presumptament ni ho sap.
Valoració:-16menosmas
Per Catalunya insular, fa 11 mesos
Carles Puigdemont també se solidaritza amb En Jordi Puig i denuncia la situació discriminatòria que pateix a l'Hospital de Sant Joan de Déu a Palma.
"El que li estan fent a En Jordi Puig és maltractament i discriminació. Són uns fets gravíssims que en qualsevol estat democràtic requeririen la intervenció de les autoritats. Però la desprotecció dels catalanoparlants per part de l’Estat és evident. L’Agència Europea de Drets Fonamentals sempre es renta les mans quan un Estat comet abusos (no emparar una persona en la situació d’En Jordi és una violació dels seus drets), però no per això deixarem de denunciar-li totes les vulneracions de la Carta de Drets Fonamentals que passen a Espanya. Perquè desprotegir persones que pertanyen a un col·lectiu objectivament identificable és anar contra la Carta de Drets de la UE. No és suficient de dir que “és un afer intern”. És un document d’obligat compliment per part de tots els Estats, i si un Estat no fa res, l’Agència no se’n pot rentar les mans."
Valoració:11menosmas
Per Piscoleg, fa 11 mesos
@dic
O dit d'una altra manera, un veu a fora el que du a dins. En psicologia això és un fet irrefutable. I es sorprenen molt quan les dius coses d'ells que voldrien mantenir secretes, però que exposen als quatre vents amb les seva actitut.
Salut.
Valoració:8menosmas
Per Mariona, fa 11 mesos
Felicitats al senyor J.P ,per ser tant valent .
Ja saben com funciona el tema ,els que canviem de idioma som els catalanoparlans .,els altres que no volen intregar .se per res ,et diuen és que no lo entiendo ,encara que demanis un cafè ..
REVOLUÇiO.ES ....NO ELS DEIXIS ....GUANYAR
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente