algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els residents de Formentera consideren que allargar la temporada turística suposa més saturació

Els residents de Formentera consideren que allargar la temporada turística comporta el perill de provocar més saturació i massificació a l'illa i han defensat la regulació de l'entrada d'excursionistes.

També creuen que el turisme provoca més impactes negatius que positius, especialment al territori i medi ambient, i a més creuen que els preus són «desorbitats» per a la gran majoria de ciutadans, sobretot en habitatge i en la cistella de la compra.

Són conclusions reflectides a l'Observatori de Dades de Formentera. Segons ha informat el Consell, aquest dimecres es va celebrar una sessió extraordinària del Consell d'Entitats de l'Illa. La presidenta insular, Ana Juan, va celebrar després de la trobada que s'obri un procés participatiu, coneixent a més dades del baròmetre que els ajudaran a prendre decisions.

Aquestes mesures estaran relacionades amb la protecció del territori, el medi ambient o el litoral, entre d'altres qüestions.

Sobre l'Observatori de Dades, la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, va explicar que precisament es varen presentar les dades al Consell d'Entitats per a obrir un debat comptant amb la informació necessària per a adoptar decisions.

En total, s'han fet 671 enquestes a residents i, entre altres qüestions, els enquestats han destacat que els salaris a l'illa són baixos i que l'estacionalitat turística provoca manca de feina o serveis fora de temporada.

L'accés a l'habitatge, el transport públic, la sanitat o el servei de neteja es valoren de manera deficient. A més, els residents critiquen l'augment del trànsit en temporada, així com l'incivisme turístic per part d'una minoria de visitants.

A l'enquesta es reflecteix que canviar l'oferta turística podria crear una demanda que perjudiqui l'equilibri i la qualitat de vida del resident.

A través de l'estudi, els residents han considerat important continuar fomentant la mobilitat sostenible i la regulació de l'entrada d'excursionistes.

Què diuen els empresaris de Formentera?

L'Observatori de Dades ha realitzat també 318 enquestes a empresaris de Formentera, que han valorat negativament la manca d'habitatge, ja que no permet la renovació de treballadors i dificulta la contractació de personal qualificat.

També lamenten la massificació a l'estiu a causa dels excursionistes o un nivell de preus «poc competitiu» a causa de la triple insularitat i el cost del transport.

Alhora, han puntuat negativament el 'tot inclòs', que afecta directament l'activitat comercial o de restauració a l'Illa.

Entre les seves peticions, han sol·licitat que s'agilitin els tràmits empresarials per part de l'administració; que s'allargui la temporada perquè els negocis puguin obrir tot l'any o la diversificació del producte turístic per a atraure una demanda interessada en una oferta complementària al sol i la platja.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.