algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
18°

Els grups parlamentaris, excepte Vox, registren una PNL per a mantenir les mesures antitabac impulsades durant la pandèmia

190861

El PSIB, el PP, Unides Podem, Cs, MÉS per Mallorca, El Pi i el Grup Mixt han registrat d'urgència una Proposició No de Llei per reclamar el manteniment de les mesures antitabac establertes durant la pandèmia i que s'ampliïn els 'espais sense fum', aquest dimarts; Vox ha estat l'únic partit que no ha donat suport a la iniciativa. Aquesta entra dins la campanya activada per l'Associació Espanyola contra el Càncer de les Balears en commemoració del Dia mundial contra el càncer de pulmó d'aquest dimecres 17 de novembre.

«El tabaquisme no només està lligat al desenvolupament del càncer de pulmó, la seva eliminació implicaria un benefici molt important per als pacients amb càncer d'estómac, de pàncrees, còlon, ovari... i també en pacients amb malalties cardiovasculars i respiratòries», ha explicat el president de l'AECC a les Balears, el Dr. José Reyes Moreno. La incidència en càncer de pulmó a les Balears, el 2020, va ser de 609 casos, segons les dades de l'Observatori del Càncer de l'AECC; és el primer tipus de tumor, 533 defuncions registrades durant el 2020. Per això, des de l'associació consideren necessari «prendre mesures contra el tabaquisme i afavorir els espais lliures de fum», han explicat en un comunicat aquest dimarts.

A més a més, nombroses institucions, ajuntaments, la Universitat de les Illes Balears i Col·legis Oficials professionals s'han adherit al manifest presentat per l'AECC. Així com han sol·licitat que s'uneixin a l'Acord contra el Càncer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arrrrr, Guapi !, fa mes de 2 anys

Guapi, digal´s-hi això als teus amics dels partits fatxes que manen i tant t´agraden. A veure si amb aquests impostos que tu dius que has pagat, també va inclòs el funeral ?
La resposta ja la sabem, ni hospital, ni funeral, ja t´ho faràs. En tot cas es gastaran el doblers dels impostos en armes ´pa lejérsito d´Arensibia que está aborrio i muermo en su catre´. Arrrrrrr !

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Ets un fumeral
Con la barbaridad de impuestos que paga un fumador por cajetilla a lo largo de su vida se ha pagado, con creces, su posible hospitalización, la tuya y la de tu vecino.
Argumento de cuñao de bar.
De manual.

Valoració:0menosmas
Per Ets un fumeral, fa mes de 2 anys

@Mallorquí, un bon mallorquí mai votaria a un partit que insulta i desprecia la seva terra i el seu poble. No crec que realment siguis mallorquí (no dic que no ho siguis) encara que m'és igual, perquè a diferència de vosaltres els feixistes, jo no discrimin a la gent pel lloc on ha nascut. El que em queda clar és que ets un fumeral amb potes.



Et sembla normal que perquè idiotes com tu vulguin fumar, entre tots us haguem de pagar després l'hospital? Tots tenim dret a la salut, però em sembla una vergonya que uns irresponsables s'autodestrueixin la salut i després entre tots haguem de pagar la caríssima cura de les malalties que els hi provoca. Amb això no vull dir que estigui en contra de pagar-ho, però estic totalment a favor de prendre totes les mesures possibles en contra del tabac excepte la ilegalització. Per exemple, es podrien pujar els impostos al tabac, perquè així quan el fumador se'n vagi a l'hospital a que li curin el càncer de pulmó, ja hagi pagat per avançat el tractament, la necessitat del qual s'ha previst els darrers trenta anys de la seva vida de fumeral.

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

Atención, gentes.
La soplapollez del día:
“fumar representa una de les essències primordials dels feixistes extrems ñordos”.
Inmejorable.
Sublime.
Pase de oro.

Valoració:-1menosmas
Per els retrògrades, fa mes de 2 anys

Deu ser que fumar representa una de les essències primordials dels feixistes extrems ñordos, entre d´altres de dolentes i perjudicials. El "macho spain" mal entès vol seguir cavalcant amb la seva ronya casposa.
D´aquí que contradeixen el que la majoria no vol.



Són l´antítesi de qualsevol progrès. Adéu eÑa, "pa que os quiero" ?

Valoració:-2menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

VOX, teneis mi voto asegurado.

Valoració:-5menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Queda clar que VOX es el partit polític situat més aprop d'aquell assassí que va popularitzar la frase "Viva la muerte" que a tanta gent del bàndol del vencedors emociona.

Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

A quines mesures es refereixen? A la de no fumar a les terrasses, per exemple? Perquè el que se veu ara mateix és indignant: gent fumant drets a un metre de la terrassa (el fum te pot arribar igualment) o a la mateixa terrassa sense cap problema i després tirant les llosques per terra (abans almanco hi havia cendrers). Una autèntica porqueria que ningú no controla. Vergonya i oi, molt d'oi.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente