nubes dispersas
  • Màx: 19.25°
  • Mín: 12.82°
18°

El Govern anuncia més formació per als docents, més dotació de dispositius i més aules digitals per al proper curs

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i la directora de l’IBSTEAM, Yolanda Martínez, ha explicat aquest divendres com es distribuiran els 22.507.055 euros destinats a digitalització del sistema educatiu de les Illes Balears. Aquests fons provenen dels components 19, 20 i 21 del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR) a través dels programes de Cooperació Territorial del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

En concret, a les Balears els corresponen un total de 28.325.268 euros, una part important d’aquesta partida, 22.507.055 euros, és la destinada a la digitalització del sistema educatiu, dels quals la principal partida, de gairebé 19 milions, serà per a aules digitals.

La resta d’apartats que rebran aquests ajuts són el Programa de reforç escolar PROA+ (3.980.285 d’euros), el finançament de llibres de text i de materials didàctics (695.271 euros) i la creació d’unitats d’acompanyament i orientació personal i familiar de l’alumnat educativament vulnerable (842.735 euros).

March ha explicat que aquests fons contribuiran a consolidar la línia ja iniciada per part de la Conselleria de millora digital dels centres educatius. D’una banda l’esforç que s’ha realitzat els darrers anys per millorar la connectivitat, de manera que, pràcticament tots els centres educatius públics de les Balears i alguns concertats, compten amb banda ampla ultraràpida de fins a 1Gb i cobertura WIFI actualitzada a través del conveni entre el Govern, el Ministeri d’Educació i RED.ES.

I d’altra, es va posar en marxa el CEP IBSTEAM que coordina tota la formació en competència digital dels centres educatius de les Illes. S’han format més de 9 mil docents al llarg del curs escolar i s’han distribuït 8 mil dispositius per a alumnat vulnerable. Però també s’han impulsat iniciatives per a millorar la competència de l’alumnat i les famílies, com s’explica més avall.

Per atendre tots aquests reptes, el conseller ha anunciat que el proper curs 2021/22 l’IBSTEAM incrementarà la seva dotació de personal que passarà dels 9 membres actuals a 16. La feina d’IBSTEAM es complementa amb la del Servei de Tecnologies de la Informació a l’educació que s’encarrega de donar suport tècnic als centres educatius

També s’ha impulsat un acord marc per a l’adquisició de dispositius digitals per un valor total de 7 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magdalena, fa mes de 2 anys

Sí, molta formació... cursets de poques hores que no serveixen per res, més que per cobrir l'expedient de Conselleria i del seu flamant IBSTEAM... i ara doblam, és a les aules on hem de mester els mestres i professors, no als xibius den March

Valoració:3menosmas
Per Magdalena, fa mes de 2 anys

Aniria bé també MÉS DOCENTS!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente