algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

El Tribunal Superior autoritza els controls d'entrada a les Balears

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha tornat a autoritzar els controls d'entrada als ports i aeroports de les Balears aprovats pel Govern.

Les mesures aprovades en aquesta ocasió ja preveuen que es pugui presentar el certificat Covid digital de la Unió Europea, segons va explicar el portaveu del Govern, Iago Negueruela.

La Fiscalia no es va oposar a l'autorització de la mesura, que s'allarga fins al 31 de juliol de 2021. El Tribunal considera que els controls estan justificats per l'augmemnt de l'afluència de visitants.

En els territoris que presenten un índex d'incidència acumulada superior a 60 casos per cada 100.000 habitants, els viatgers residents i tornen d'un desplaçament de més de 72 hores, s'hauran de sotmetre a una PCR o una TMA 72 hores abans de l'arribada, de manera gratuïta en alguns centres concertats pel Servei de Salut, o realitzar-se un test d'antígens 48 hores abans de l'arribada.

També existeix la possibilitat de realitzar-se un test d'antígens. A les 48 hores posteriors a l'arribada, en els centres habilitats a les Illes. En aquest cas, la persona que viatja s'haurà de comprometre a estar en quarantena fins que obtingui el resultat negatiu i enviar ell mateix a l'adreça electrònica que aparegui a la web: viajarabaleares.ibsalut.es.

Finalment, si el viatger declina fer-se una prova, haurà de fer quarantena durant deu dies en el seu domicili o lloc de residència.

L'elecció de qualsevol de les opcions anteriors s'ha de posar de manifest en el qüestionari que s'ha d'omplir abans de viatjar a les Balears o, en arribar, en el punt de control del port o aeroport.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.