muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

Ferrer: «És el moment per estimular altres economies a més del turisme»

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha defensat un model d'illa centrat en el benestar de les persones i en la protecció del territori i el medi ambient.

Ferrer ha recordat que segueixen treballant per garantir la seguretat dels veïnats enfront de la pandèmia i per millorar la situació econòmica de l'Illa.

També ha destacat les dificultats a l'hora de planificar la temporada i adaptar-se a les mesures i restriccions, ressaltant el seu Pla de reactivació i impuls turístic que contempla «totes les situacions possibles». L'objectiu ha estat oferir un destí segur per l'estiu, ha remarcat Ferrer.

El projecte inclou també un Pla de Promoció Turística en el qual s'analitzen les debilitats i oportunitats de Formentera, un model que aposta per una Illa sostenible i que contempla la reactivació del camp, la protecció de la cultura i patrimoni i té com a objectiu aconseguir l'equilibri social, la millora econòmica i la protecció de l'entorn, ha afegit la presidenta.

Ferrer ha repassat les diverses mesures econòmiques i tributàries impulsades per fer front a l'impacte de la crisi i «per no deixar ningú enrere».

En aquest sentit, ha explicat que el Consell ha treballat en línies d'ajudes empresarials i per les famílies o el lloguer.

Entre altres iniciatives, ha ressaltat també el suport al sector primari de Formentera, col·laborant amb la Cooperativa del Camp i el Cens de Terres de Cultiu que registra més de 400 associats.

Pel que fa a les energies renovables, la presidenta ha explicat que Formentera ha entrat en un projecte pilot europeu finançat per la Unió europea.

«El nou contracte de residus impulsarà la recollida orgànica, augmentarà les freqüències i renovarà contenidors i maquinària. La seva licitació i posada en marca està prevista per finals d'any. Aquests canvis permetran que la recollida, neteja i reciclatge estiguin adaptats a la nova realitat», ha afirmat Ferrer.

La presidenta també ha recordat que continuen tractant d'aconseguir la regulació dels fondejos en el litoral i garantir la protecció del Parc Natural de Ses Salines, entre altres projectes.

Ferrer ha conclòs assegurant que les seves prioritats «són clares» i ara és el moment de «profunditzar» en el seu model d'Illa, estimulant altres economies a més del turisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.