nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

Sol·liciten enfortir la lluita contra la violència masclista i la protecció a les víctimes, s'ha de «posar el focus sobre l'agressor»

El PSIB, MÉS i UP, han registrat una Proposició No de Llei al Parlament per tal de reforçar la lluita contra la violència masclista, protegir a les víctimes i «posar el focus sobre l'agressor».

La portaveu del Grup Socialista, Sílvia Cano, ha lamentat que «alguna cosa falla» quan en dues setmanes han perdut la vida set dones i un nin, entre elles el cas de Sa Pobla, i ha remarcat que en dos d'aquests casos, les víctimes havien presentat denúncies i tenien ordres de protecció.

La PNL insta al Govern a revisar i actualitzar els protocols d'actuació per garantir la seguretat i protecció de les víctimes, incidint en els casos de denúncies, ordre de protecció o que s'hagi dirigit en algun moment a les institucions.

Cano ha destacat que l'objectiu és revisar les actuals mesures de protecció per «posar el focus en els agressors».

«Són ells els que han de sentir ben de prop l'alè de les institucions i de tots els que vetllam pel compliment de la llei i estam amb les víctimes», ha dit.

La PNL demana també al govern espanyol que es replantegi fórmules per enfortir la protecció a les víctimes, fent especial menció al control dels agressors.

El text insta a l'estat espanyol a posar en marxa el jutjat número 3 de violència cap a les dones a Palma, i també la pròrroga del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, més enllà del 2022.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per VERGONYA!, fa mes de 2 anys

CVaram, caram1 Ara resulta que tenien el focus sobre la víctima i no l´agressor... per veure si hi podria tornar...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente