algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Jubilats per Mallorca: «No esperem que els polítics facin res per la nostra llengua, són majordoms de l'opressor»

L'organització Jubilats per Mallorca ha fet pública una declaració titulada «Una Presidenta del Govern balear posant-se a sota de qualsevol colonialista mal lletat».

En la declaració afirmen que el títol ve suggerit pel vídeo on es veu Francina Armengol canviant de llengua després que des del públic se li exigís, durant la celebració de l'ascens de la UD Ibiza.

«I un públic que, callant, ha mostrat fins a quin punt som un poble colonitzat, fins a quin punt hem interioritzat les mentides i les repressions de l’Estat que, des de fa molt de temps, té com un dels principals objectius fer desaparèixer del mapa la llengua pròpia de les illes Balears» afegeixen des de l'organització..

Jubilats per Mallorca també declaren que «Els polítics no salvaran sa llengua, que és també la nostra. I no ho faran perquè no confien en el poble. Fan el càlcul que els suposarà més vots en lloc de fer feina per dir la veritat contra les mentides que històricament ha anat imposant l’Estat que tenim en contra».

I recorden que el Manifest Anticolonialista que va fer l'entitat el'any 2016 deia: «És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d'obligatorietat de coneixement superior al grau d'obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori».

Jubilats per mallorca també afirma que «només el poble pot salvar les llengües minoritzades, com la nostra, del genocidi perpetrat pels poders imperialistes que dominen el món i fan una apel·lació directa als ciutadans: «'La llengua depèn de tu', serà el lema del congrés que feim comptes fer el primer d’octubre d’enguany, però veim que és menester posar-nos-hi des d’ara: això que passà a la festa de la UD Ibiza ha de fer obrir els ulls a molts. No esperem que els polítics facin res, són majordoms de l’opressor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 2 anys

No tan sols són majordoms de l'opressor, sinó que s'hi senten, i hi estand' acord. Potser creuen que així arribaran a ser admesos com a espanyols de primera i això els fa molta d'il·lusió, i l'únic que aconseguiran serà perdre les seves arrels i no aconseguir-ne de noves.

Valoració:0menosmas
Per A Son Tril·lo no comandaran., fa mes de 2 anys

Quina poca dignitat que tenen...
Ja ho podem deixar escrit perquè les generacions futures sàpiguen quina ha estat la seva actitud...

Valoració:10menosmas
Per TSF, fa mes de 2 anys

Va ser penós i desolador veure a na Francina canviar al castellà amb tanta facilitat i rapidesa ni tan sols s'ho va pensar ni un segon, potser caldria començar canviant el nom de l'equip de futbol, en comptes de "UD IBIZA" Unión Deportiva Ibiza, hauria de dir-se "UE EIVISSA" Unió Esportiva Eivissa. Aquests petits detalls son importants

Valoració:10menosmas
Per Molta por, hi ha, fa mes de 2 anys

Molta por al Català i als Països Catalans, és el que hi ha per la Espanya espaÑOLA. Saben que sense noltros no son res, però son tan xulos, prepotents, estufats, bubotes i capcigranys, que enlloc d'aliar-se amb noltros i compartir el poder i un lloc a la Cultura, encara se creuen que posant-se violents i represors, se quedaran amb els nostres doblers i seran els únics "civilitzats" a l'estat-nació artificial que ens fagocita. No els basten tots els fracassos que han tingut amb totes les terres que han anat perdent al llarg de la Història, per reconéixer que ho fan malament i que no s'assoleix cap triomf per les males, si no que encara continuen prohibint i sotmetent als que els dónen de menjar. I se tornaran estevellar per enèssima vegada.

Valoració:13menosmas
Per pel català, fa mes de 2 anys

D´acord amb tot amb Jubilats per Mallorca. Ací la llengua depén de la societat cívica i tradicional del poble, i caldria trobar uns representants verament compromesos amb aquesta, si cal deixant de banda els actuals partits.
Esperem ser-hi a temps....

Valoració:12menosmas
Per Qui que quod, fa mes de 2 anys

Al cagadubtes: I tu qui ets? I que hasses el tiempo libre?. I que menges per les morenes? I que de que?.Ein?.

Valoració:-7menosmas
Per ¿?, fa mes de 2 anys

¿Cómo se llama el boss de Jubilats per Mallorca?. ¿Cuántos son?. ¿A quién representan?. ¿De qué urnas han salido?. ¿Quién les ha votado?.
A mi estos señores, no me representan de ninguna manera.
¿Del opresor?

Valoració:-13menosmas
Per Tià, fa mes de 2 anys


Completament d'acord.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente