algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La caverna mediàtica s'escandalitza per l'anunci de l'Administració de Justícia que començarà a complir la llei, en matèria de llengua

Ja se sap que una cosa és la realitat i l'altra allò que expliquen els mitjans que formen la caverna mediàtica espanyola, que es mantenen fidels a aquell principi de 'no deixis que la realitat t'espenyi un bon titular'.

Els mitjans de comunicació s'han tornat a esquinçar les vestidures com a bons practicants del fariseisme espanyolista i es fan els escandalitzats perquè des de l'Administració de Justícia s'han començat a fer algunes passes per intentar respectar els drets dels que voldrien optar per la llengua catalana i que, encara ara, 35 anys després de l'aprovació de la Llei de Normalització lingüística, no ho poden fer.

Tanmateix pels cavernicoles mediàtics és sentir la paraula 'català' i que se'ls desperti es seu costat més salvatge.

L'ABC explica als seus lectors que el «nou objectiu de l'independentisme balear és catalanitzar la Justícia», esfera que segons els agitadors de redacció «escapa del control autonòmic i que depèn de l'Estat central» i considera que «Davant la impossibilitat d'imposar el requisit lingüístic a aquests funcionaris, el Govern de la socialista Francina Armengol ha impulsat una campanya per a fomentar l'ús de la llengua catalana en aquest bastió 'altament castellanitzat'».

El Mundo ho conta de manera similar a la seva minvant audiència. Sempre fugint de la veritat si aquesta contradiu els seus prejudicis. Dues mostres més de l'odi contra allò que és patrimoni propi de tots els ciutadans de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 2 anys

No poden aguantar que vulguem viure en la nostra llengua, que hi tenguem dret. No entenc què els passa pel cap! Perquè molts d'aquests que ens van en contra i que volen només castellà, són ben mallorquins :no sé si els han rentat el cervell, si els han pagat, si són un poc curts o si no ho volen veure!

Valoració:2menosmas
Per Que són de poca cosa!, fa mes de 2 anys

Escandalitzar-se perquè es comleixi la llei...
Qui pot ser tan malnat que faci una cosa així?

Valoració:5menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Tinc 65 anys, i vaig a classe de catalá,nivell A2.Mai es tart,i sabem,que cuan éra jove,ni al podiam parlar amb públic,i molt menys a l'escola,per als renyons franquistas, que el tal carles v,impossa,fa uns 300 anys.
Dels 15 alumnes,que som,13 son sud-americans,un castellà parlant,( que crec,que per cuestions laborals hu necessita)i jo,que soc de la terra; els primers,se lis veu força interes,i venen d'agust,cosa que resulta agradable.
També,hia nortafricans,i africans,que xerran la nostrea llengo,i no t'amolla allò " en español,que estamos en españa"; idó,no obligam a ningù.."ancha es castilla".

Valoració:11menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

Aixo no va de forasters. La corresponsal de l'ABC es valenciana. Molts d'espanyolistes son catalans de Mallorca. Ho fan per doblers. Preocupau-vos dels catalans que per sobreviure son capacos de trair la seva comunitat cultural abans que dels forasters o llatinoamericans. Espanya no existiria sense un gallec com Francisco Franco, el seu cunyat catala, Serrano Suñer, una familia Borbo francesa i el seu Juan Carlos nat a Italia i, sobretot, sense CaixaBank ni BBVA, presidits per bascs i el primer de majoria accionarial catalana. Fins i tot el Real Madrid va ser fundat per catalans i el seu primer gran president era valencia, alhora que l'Atletic de Madrid era fundat per bascs. En conclusió, a mes de castellanoparlants l'espanyolisme no es pot entendre sense la participació de catalans, bascs i gallecs, i en el cas de l'ABC d'una escriptora valenciana que viu a Mallorca. Potser el problema es que l'elit catalana no dona feina ni salaris als seus fills i l'han de cercar als mitjans espanyolistes.

Valoració:10menosmas
Per D'aqui dues hores, tothom tindra punts negatius, fa mes de 2 anys

No sé si qualcú ha punyit els punts aposta o si és una avaria, però dones un punt positiu a un comentari i te compta com a negatiu.

Valoració:9menosmas
Per mateu, fa mes de 2 anys

@Ens odien a mort I també els qui diuen que s'imposa el català son mallorquins de tota la vida que viuen a Palma.

Valoració:15menosmas
Per Lourdes, fa mes de 2 anys

Només seria necessari sol•licitar el B2 de català com requisit o merit per fer feina a Balears, seria necessari canviar les normes de les oposicions de justicia, perquè és clar que discriminen als balears.
Oferir curs de català a qui no té cap necessitat ni ganes de palar-lo, és lo mateix que no fer res.

Valoració:13menosmas
Per bonmatí, fa mes de 2 anys

i què es pensa sa caverna ñorda ? Que es temps passa endebades i que tot seguirà estant igual per sempre ?
Hi ha molt d´interès en que Catalunya no siga una excepció que confirma la norma franquista.
Au, qui no li agradi que vaja a fer ses amèriques a Turquia, si pot.

Valoració:14menosmas
Per Dubte, fa mes de 2 anys

Jo ja no se si va ser rimer l'ou o la gallina. No se si a Espanya tenen els mitjans que se mereixen o són com són perquè tenen els mitjans que tenen.

Valoració:9menosmas
Per Ens odien a mort, fa mes de 2 anys

Si, Biel. I el problema que tenim aqui, a les Illes Balears, és que estam invadits de forasters que no soporten els mallorquins i de latinos, que tampoc estan disposats a fer treballar les seves neurones per aprendre la nostra llengua, però que saben fer moltes coses dolentes i que encara son pitjors que els forasters espanyols.
I a això ho ha fet Espanya aposta, per liquidar nos a noltros com a poble, sense pensar que tard o prest, també se tornara en contra seva.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente