muy nuboso
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 11.1°
17°

La Plataforma Antiautopista diu que la proposta de peatges mostra «la inviabilitat financera de les autopistes»

La Plataforma Antiautopistes ha considerat aquest divendres que la proposta dels peatges del Govern espanyol mostra «la inviabilitat financera de les autopistes» i «del model de transport basat en el predomini absolut del cotxe privat».

En un comunicat de premsa, la plataforma ha criticat que l'Estat «no pot assumir el cost de mantenir unes infraestructures sobredimensionades», alhora que ha assegurat que «Espanya té la tercera xarxa d'autopistes més extensa del món».

«Amb l'anunci del Govern espanyol de cobrament d'un peatge per l'ús de les autopistes es comprova que el cost de construcció només és una part del cost d'una via ràpida de gran capacitat. Després de la construcció, que pagam amb els impostos de tots, ve la despesa de manteniment, i aquesta és inassumible», han censurat.

D'acord amb la plataforma, Mallorca és la segona societat més motoritzada del planeta i «hauria d'aturar abans que fos massa tard».

En aquest sentit, han indicat que el traçat Llucmajor-Campos, «encara no inaugurat, comença a naufragar financerament». «Una vegada més, els fets ens donen la raó i posen de manifest que el Consell de Mallorca ha compromès greument el futur financer dels mallorquins en optar per unes infraestructures sobredimensionades i capritxoses que no pot assumir», han lamentat.

Així, han assegurat que «s'ha demostrat que l'autopista de Campos no la paga Madrid sinó els mallorquins». «Ni un cèntim del conveni de carreteres ha estat inclòs en els Pressupostos de l'Estat i ni un euro ha estat transferit per aquest concepte a un Consell que ara intenta desesperadament renegociar-lo prorrogar-lo per a cobrir el buit que deixarà l'autopista de Campos en les arques públiques», han declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Si Mallorca és sa segona societat més motoritzada des planeta igual Eivissa és sa que més

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente