nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.06°
13°

Atenen a Eivissa vuit casos de delictes d'odi al col·lectiu LGTBIQ+ en només dos mesos

El Servei d'Atenció Integral al col·lectiu LGTBIQ+ ha atès a Eivissa vuit casos de delictes d'odi i identitat de gènere en dos mesos d'activitat.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, ha participat aquest dimecres a Eivissa en la reunió celebrada amb membres del Consell i de l'Oficina de la Dona per a valorar aquest servei posat en marxa el febrer passat.

Segons han informat des de la institució insular després de la reunió, del total de casos atesos, tres usuaris van ser assistits presencialment i la resta per telèfon, derivant-se tres de les víctimes a un psicòleg i altres dos a serveis jurídics. També han estat ateses quatre consultes derivades de centres juvenils o associacions que treballen amb col·lectius vulnerables.

Garrit ha agraït a les parts implicades el seu esforç per impulsar aquest servei que dóna resposta a les necessitats d'assessorament del col·lectiu LGTBIQ+. A més, ha realitzat un balanç "molt positiu" d'aquesta labor i ha explicat que el servei començarà a posar-se en marxa també en el Consell de Formentera, destacant que caldrà comprovar l'evolució del SAI a Eivissa durant l'estiu, quan pugui haver-hi «molta més demanda».

Per part seva, la consellera insular de Benestar Social, Carolina Escandell, ha assenyalat que amb el servei podran donar visibilitat a la realitat d'aquest col·lectiu que sofreix una falta d'assessorament específic. En dos mesos, ha afirmat, han pogut comprovar el necessari que és, encara que el balanç actual és «provisional perquè s'està vivint una realitat peculiar» amb la pandèmia.

El Servei d'Atenció Integral per al col·lectiu LGTBIQ+ se situa en la Plataforma Sociosanitària de les Pitiüses i ofereix assistència psicosocial i jurídica i formació a professionals. L'associació Chrysalis atén aquest programa que dóna cobertura a tota l'Illa i presta assistència també a familiars i professionals que ajuden al col·lectiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.