algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

Arribarà la commemoració dels 500 anys de Germanies als centres d'ensenyament?

En aquests moment hi ha a disposició dels centres educatius una ruta guiada commemorativa dels 500 anys de l'inici de la revolta de la Germania a Mallorca, organitzada per l'Ajuntament de Palma.

«El 7 de febrer del 1521 començava a la plaça de Cort la rebel·lió dels agermanats, que gosaren fer front a un sistema d'arrels feudals que oprimia pagesos i menestrals. El conflicte derivà en una autèntica guerra civil insular que finalitzà el 3 de juny del 1523 amb milers de morts i l'execució del líder agermanat Joanot Colom a la plaça de la Porta Pintada, vora l'actual plaça d'Espanya. També descobrirem on es refugiaren i com contraatacaren els 'mascarats' (partidaris de la noblesa). Pels carrers i places del centre històric de Palma seguirem el rastre de revolta i de sang que deixaren aquells mallorquins que fa mig mil·lenni lluitaren per un futur millor però que foren durament reprimits».

A principis del curs que ve, l'Ajuntament de Palma fa comptes posar a disposició dels centres educatius, diverses unitats didàctiques, elaborades per la historiadora Maria Margalida Perelló Pons, perquè es pugui treballar la història de les Germanies a diversos nivells.

Aquesta setmana, l'Obra Cultural Balear ha reunit setanta professors de centres d'ensenyament secundari per garantir que la commemoració arribi a tots els centres de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.