algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Armengol: «Estam capacitats per a immunitzar tota la població en tres mesos, si tenim les dosis suficients»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha comparegut aquest dimarts al Parlament per a donar compte de la situació sanitària i els efectes econòmics i socials que la pandèmia ha provocat al territori. Durant la seva intervenció, Armengol ha recordat la necessitat de «resistir» i «actuar amb la fermesa i la determinació que hem demostrat davant onades anteriors» per a la contenció del virus i per poder normalitzar i reactivar l’economia a finals de primavera, quan s’esperen avenços importants en la vacunació.

«Salvar vides imposa el màxim rigor sanitari i tots els sacrificis que l’acompanyen», ha destacat Armengol, que ha assegurat que aquesta és «la primera obligació» del Govern, ja que «la protecció de la salut condiciona i condicionarà cada pas». En aquest sentit, ha defensat la necessitat d’establir mesures restrictives alhora que es dona suport als sectors i les persones més afectats, i que, «davant una malaltia que muta constantment, no ens queda altra opció que respondre ràpid en funció de cada situació». És per això que ha reclamat també a l’Estat «totes les eines necessàries per frenar el virus», com poder avançar el toc de queda o aplicar confinaments domiciliaris en cas que sigui necessari en algun moment i territori concret, així com rebre més recursos extraordinaris, ajudes directes i fons suficients «per mantenir vives les nostres empreses mentre hem d’aplicar les restriccions sanitàries que el virus exigeix. Hem de tenir capacitat per tancar el que calgui sense que això signifiqui la fi dels nostres empresaris, autònoms i treballadors».

Armengol ha defensat les mesures adoptades fins ara, «que hem pres abans que ningú i que moltes altres comunitats estan copiant amb incidències molt més elevades», ha recalcat la presidenta. En la mateixa direcció, ha exposat la necessitat d’anar amb més prudència que mai: «Cada vegada que hem intentat accelerar el retorn a la normalitat, cada vegada que ens hem confiat, el virus ens ha colpejat durament».

De fet, ha recordat que totes les illes es troben en una situació de «risc extrem», alhora que ha enviat un missatge de condol a totes les famílies que han patit la pèrdua d’un ésser estimat pel coronavirus. La presidenta ha apel·lat a la unitat i a sumar forces i capacitat, l’única forma que s’ha demostrat efectiva: «No és l’hora de mirar els interessos individuals de cadascú: és l’hora de la generositat i l’ètica. No és l’hora de la divisió, és l’hora de sumar forces per continuar frenant el virus, com hem fet onada rere onada», ja que el que ens sostindrà «és una forma d’actuar que ens uneix a tots en l’esforç i en la solució». En aquest mateix sentit, també ha agraït la tasca dels professionals sanitaris i dels treballadors dels serveis essencials per la seva implicació en un moment com l’actual.

La vacuna, la gran esperança

«La vacuna s’ha convertit en la gran esperança de tots», ha seguit la seva intervenció. Armengol ha explicat que, fins al dia d’avui, a les Balears s’han vacunat 20.267 persones, 2.769 de les quals ja estan immunitzades, i que s’han utilitzat el 99,3 % de les vacunes rebudes, a més de la distribució de les 4.785 que va repartir ahir el Govern espanyol. No obstant això, ha apuntat que la capacitat de producció de les vacunes, ara per ara, és «clarament insuficient».

«El subministrament actual ens fa posar mig miler de vacunes al dia, quan la capacitat de la nostra xarxa i professionals ens permetria administrar fins a 11.500 vacunes al dia». És a dir, quan el volum de vacunes que es rebin sigui massiu, es podran administrar 80.000 dosis setmanals a través de set grans punts de distribució, quatre a Mallorca i un a cada una de les altres illes. «Estam capacitats per immunitzar tota la població en tres mesos, si tenim les dosis suficients», ha subratllat. De moment, s’espera completar la immunització de la població de residències la setmana que ve.

«La vacuna és clau per a salvar vides, però també per a reactivar la nostra economia» ha destacat, exposada com està a la dependència dels clients que arriben de la resta d’Europa i a la mobilitat que permet a viatgers arribar a les Illes Balears. Per aquest motiu, ha defensat que, quan la campanya de vacunació arribi a la població general, les Illes siguin compensades en el repartiment de dosis per l’especial incidència de la mobilitat en la nostra economia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carreroblancovoladorrrr, fa mes de 3 anys

Esper que abans vacunin a tot l'exèrcit espaÑol, els bisbes i cardenals, en Pedrito i tota la seva trepa de futurs aspirants a portes giratòries, els futbolistes i el rei dels espaÑols amb tiota la seva família inclòs en Froyland i el seu peu foradat.



... Després, ya si eso, si sobra alguna rampoina, que ens la duguin capa aquí i ens barallem per veure qui se la xuta!

Valoració:0menosmas
Per balmany, fa mes de 3 anys

Si tuviésemos tantas vacunas como agua del mar, lo que la larga la inquera representaría vacunar a unas 8.000 personas diariamente durante 90 días ininterrumpidamente. Estos números salen de vacunar a unas 700.000 personas, que sería, más o menos, el 70 por ciento de la población solo de Mallorca. ¿Es creíble? Ahí lo dejo.
Y en otro orden de cosas, decirle a la tal Pepeta, que vergüenzas hay otras muchas y no son, precisamente, ni curas ni militares. Mucho más los primeros que los segundos. Habría que averiguar en qué lugar la colocamos a ella y a todos los de su cuerda..

Valoració:-9menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Si no les roben i utilitzen primer els militars i els capellans.
Son la vergonya de una democràcia que se'n diu plena.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente