algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Claudia Cotaina: «Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa»

El cas de discriminació per raó de llengua que va patir la regidora de l'Ajuntament d'Eivissa, Claudia Cotaina, a la comissaria de la policia espanyola a Eivissa, ha tengut una important transcendència i ha posat, una vegada més, de manifest que encara queda molt de camí per assolir una normalització real de la llengua catalana a les Illes Balears.

Claudia Cotaina va declarar a dBalears que «crec que aquests casos s'han de fer públics perquè això repercuteix positivament i perquè és necessari buscar solucions perquè aquests fets no es repeteixin» i afegí que «crec que aquesta repercussió reforça i empodera».

Cotaina també va explicar que li havia telefonat el comissari de la policia i que li havia confirmat que, efectivament, té dret a usar la llengua catalana davant qualsevol funcionari públic.

Cotaina havia explicat al seu compte de Twitter que «Això no pot tornar a succeir. És intolerable i un abús de poder. Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa. Podeu, a l'àmbit públic i també al privat. És més, l'hem d'usar, tot el que puguem i per tot. Hem de normalitzar l'ús de la llengua. Perquè, si no ho fem, els àmbits on poder expressar-se en català cada vegada seran més reduïts, i cada vegada serà més difícil rompre aquest cercle viciós del 'bilingüisme' unidireccional. No ens enganyem, les llengües són per comunicar-se, sí, però són molt més que eines de comunicació.

Cal treballar molt i molt les actituds lingüístiques. Cal inocular el respecte i protegir els drets lingüístics. Perquè no hi haurà igualtat real fins que actituds com aquesta siguin un mal record. I en això ens trobareu treballant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Cil Buele, fa mes de 3 anys

Quin dia serà que s'estroncarà d'una vegada per a sempre a les nostres illes la llista de persones maltractades, pel simple fet de voler exercir el seu dret democràtic a emprar la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears?
Tant de bo que a totes les institucions públiques illenques hi hagués representants de la ciutadania amb les mateixes dosis de valentia que na Clàudia Cotaina! Salut i coratge! http://promocat.cecili.cat/category/3760

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

@Joan Miró Font. És més que probable que ho sabéssin, que la tractàssin d'aquesta manera per fer la un no ningú.
Son part del "contubernio pepero-franquista".

Valoració:10menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 3 anys

Força Clàudia! La teva assertivitat és un exemple a seguir!

Valoració:14menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 3 anys

Toni:

"Buscar" ve de l'esp. Entra aquí tímidament al XVII (en sentits especialitzats) i no es fa popular fins al XIX. Coromines dixit"



Gabriel Bibiloni, filòleg (mallorquí)

Valoració:9menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Es policies sabien que era regidora de normalització lingüística? Si no ho sabien és que han ficat sa pota, si ho sabien és que se senten molt forts. O també pot ser que els siga igual



També dir que costa mantenir una postura catalanoparlant numantina a Eivissa, per ses seues mateixes raons sociopolítiques



Sobre es mot “buscar” dir que sí és un castellanisme encara que acceptat acadèmicament. Com “mentida”, per exemple

Valoració:8menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Per a Joan.
Joan, vas errat, "buscar" no es cap castellanisme. Pega una ullada al Diccionari català,valencià,Balear, i ho veuràs. A Eivissa se sol dir "buscar", de sempra, però a Mallorca i Menorca se diu "cercar". Totes dues son correctes. Salutacions.

Valoració:9menosmas
Per Bubota, fa mes de 3 anys

Un hippie mai ho hagués fet. Això només ho fa un forasterot.

Valoració:2menosmas
Per mateu, fa mes de 3 anys

@misser Anton No estic d'acord perquè a Eivissa el 95% de nins i joves que tenen llinatges eivissencs només parlen castellà.

Valoració:-14menosmas
Per misser Anton, fa mes de 3 anys

Evitem que els colons castellans es sentin com a casa seva. Parlem-los sempre en la nostra llengua catalana.

Valoració:24menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Molt bé Claudia Cotaina! Ni un pas enrera en la defensa de la nostra llengua. Sense beligerància, però sempre ferms.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente