cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Sus a la commemoració dels 500 anys de la Germania: es presenta el manifest i la comissió que coordinarà les activitats

El 7 de febrer del proper any 2021 es compliran cinc-cents anys d’un dels episodis més rellevants en la història de Mallorca: la Germania, aixecament que s’inicia el 7 de febrer del 1521 i acabà el 7 de març del 1523.

Aquest dimecres s'ha presentat públicament la Comissió cívica, liderada per l'Obra Cultural Balear, les Fundacions Darder-Mascaró i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, que coordinarà la commemoració de la important efemèride. També s'han anunciat les principals iniciatives que es preparen i s'ha fet la lectura del manifest que crida a sumar-se a la commemoració.

Maria Margalida Perelló i Miquel Rosselló han presentat les principals iniciatives que es duran a terme durant l'any que ve: diverses jornades d'estudis històrics, un documental, publicació d'estudis, un còmic i actes a tots els municipis de Mallorca. El lema de la commemoració és: '500 anys de Germanies, 500 anys de lluites compartides'.

Biel Majoral i Maribel Servera han estat els encarregats de llegir el manifest, que entra d'altres coses, diu: «Avui és d’estricta justícia rememorar la Germania, no solament pel coratge que tingueren els nostres avantpassats en enfrontar-se a una administració pública corrupta i combatre una societat injusta, parcial i opressora, sinó perquè els valors que empararen aquesta lluita són ben vigents: democratitzar les estructures governamentals per tal que tots els ciutadans gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.