algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

STEI i UOB abandonen la mesa sectorial d'Educació i anuncien que el començament del proper curs «no serà normal»

173305

Les formes del Conseller Martí March i la política de fets consumats del seu departament estan fent que la tensió amb els representants dels docents vagi en augment.

Aquest dimarts la tensió ha tornat a pujar i STEI i UOB han abandonat la reunió de la mesa sectorial d'Educació sobre les instruccions de prevenció per al proper curs, i han carregat durament contra el conseller d'Educació.

L’STEI afirma que «no reconeix la reunió d’aquest dimarts com una Mesa Sectorial, ja que en tractar-se d’una presentació no hi ha cap mena de negociació possible; és una trobada purament informativa d’una resolució que ja ha estat decidida de manera unilateral per part de l’Administració. Una Mesa Sectorial implica negociació i, en aquest sentit, hi ha sentències i jurisprudència molt ampla en aquest sentit que parlen de la bona fe negociadora que hi ha d’haver per ambdues bandes; cosa que darrerament no passa amb aquesta Conselleria».

També han advertit que «si la situació de retalls de plantilla per al curs 2020-21 es confirma, podem assegurar que l’inici del proper curs no serà normal. Tots els sindicats de la Mesa Sectorial tenim molt avançada una resolució en què s’anuncien mobilitzacions de cara a l’inici de curs. A la Comunitat autònoma de Madrid, per exemple, ja hi ha una vaga convocada per a l’inici del proper curs».

La UOB acusa el conseller March de burlar-se dels docents

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, per la seva banda, ha acusat el conseller d'Educació, Martí March, de burlar-se dels docents i els seus representants sindicals per la manera com ha duit a la mesa sectorial d'aquest dimarts. les instruccions de prevenció per al proper curs.

El sindicat denuncia «la manca de mesures reals de prevenció per al proper curs, que necessàriament han de passar per la contractació de docents per disminuir ràtios, moltes de les quals superen els màxims legals des de fa anys, i per l'habilitació d'espais per desdoblar grups», i afegeix que «en lloc d'aquestes solucions elementals, que precisen d'una inversió econòmica que cal reclamar a l'Estat espanyol, el conseller March ens continua receptant resignació, submissió i que ens estrenyem el cinturó.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.