algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Comencen les obres del nou accés al polígon de Marratxí des de l'autopista a sa Pobla

Les obres del nou accés al polígon de Marratxí des de l'autopista Palma-sa Pobla (Mt.- 13) han començat aquesta setmana, segons ha informat aquest dijous el Consell de Mallorca.

La institució ha informat que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat la fase inicial de les actuacions. El nou enllaç donarà accés d'entrada directe a la zona industrial als vehicles procedents de Palma i un altre de sortida en direcció cap a Inca. La presidenta Caldera ha destacat que «és una millora important respecte a mobilitat».

A més, ha assegurat que es tracta d'una obra «molt necessitada i reivindicada» pels usuaris del polígon, pels veïns i pel Consistori de Marratxí, ja que «llevarà tot el trànsit pesat que fins ara havia de travessar zones residencials perquè no disposava d'accés directe a la industrial». El projecte contempla també l'execució d'un pas elevat per a vianants i ciclistes (de 1,5 metres i amb una tanca de protecció) i altres millores en el camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions dels Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut situat a Son Ramonell.

El conseller Sevillano ha explicat que «ara mateix l'autopista fa de barrera artificial» entre la zona nord i la zona sud de les urbanitzacions de Marratxí i el pas per a vianants i ciclistes que es durà a terme «les unirà millorant la seguretat viària i evitant que els veïns hagin de fer ús dels seus vehicles només per a recórrer 500 metres». L'entrada al polígon està projectada en el quilòmetre 5,5 de la Ma.-13, a l'altura del camí de Muntanya (que passa per sota de l'autopista) i connectarà amb la zona industrial pel carrer Teixidors. A més, es durà a terme un accés directe des de l'autopista a la urbanització de Son Ramonell i una sortida directa cap als pobles del Raiguer.

El batle de Marratxí, que al març va signar amb el departament de Mobilitat i Infraestructures el conveni per a la cessió dels terrenys municipals, ha elogiat «la bona entesa» entre les dues institucions i s'ha mostrat «satisfet no sols pels empresaris de polígon, per a qui era vital aquest nou enllaç, sinó també pels residents de les urbanitzacions». Les obres tenen previst un termini estimat d'execució d'entre quatre i cinc mesos. El Consell va adjudicar el projecte a l'empresa Melchor Mascaró per un cost d'1.288.699 d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.