nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

L'IbDona incorpora 3 professionals per reforçar el servei

El servei 24 hores d'atenció a les víctimes de violències masclistes de l'Institut Balear de la Dona (IbDona) s'amplia, a partir d'aquest dilluns i fins al mes de setembre, amb tres professionals més (una a Mallorca, una a Eivissa i l'altra a Menorca). D'aquesta manera, el servei passarà de l'actual plantilla d'11 persones a estar format per 14 persones.

Segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, les tres noves incorporacions impliquen un reforç del servei en l'època d'estiu i en horari nocturn per a intensificar l'atenció i l'acompanyament en un moment de l'any durant el qual el risc d'agressions sexuals augmenta considerablement.

D'altra banda, davant la previsió que aquest estiu la temporada turísitca sigui més fluixa i, per tant, amb un nombre d'agressions sexuals menys elevat, el servei també s'encarregarà d'altres qüestions derivades de la crisi de la COVID-19. Concretament, es durà a terme un seguiment de les víctimes de violències masclistes detectades durant l'estat d'alarma i s'elaborarà un perfil.

D'acord amb la Conselleria, aquesta millora en el servei està inclosa en el nou contracte del Servei 24 hores per als anys 2020 i 2021. Amb la nova licitació, ja es va ampliar el personal contractat a jornada completa, passant d'una plantilla de 10 a 11 persones.

Un 20% més d'atenció durant l'estat d'alarma

Quant a l'atenció que ha dut a terme el servei 24 hores durant l'estat d'alarma, la Conselleria ha destacat un increment de les crides, si es comparen les dades amb el mateix període de l'any passat. D'aquesta manera, des del 13 de març fins al 31 de maig, s'han atès un total de 851 crides, un 12,4 per cent més que durant el mateix període de l'any passat, quan es varen registrar 757.

Així mateix, cal afegir els 59 missatges que s'han rebut a través de la nova línia d'atenció de Whatsapp que es va posar en marxa el passat 28 de març. Si es compten aquests missatges, el total són 910 demandes d'atenció, un 20 per cent més que durant el mateix període de l'any passat.

La Conselleria ha recordat que aquest és un servei especialitzat de l'IbDona que ofereix atenció a les víctimes de violències masclistes (dones i els seus fills) per a donar una resposta a les demandes i cobrir les necessitats d'informació, assessorament, acompanyament i suport. També proporciona una atenció especialitzada a les persones de l'ajusto a les víctimes.

Aquest servei ofereix tant atenció telefònica com acompanyaments presencials, tant per a interposar denúncies, com per a fer altres gestions judicials o gestions en els centres de salut, entre altres.

El telèfon d'atenció és el 971178989, mentre que l'atenció per Whatsapp es duu a terme al número 639837476.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.