nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Medi Ambient recomana als ajuntaments tancar els punts verds durant l'estat d'alarma

El director general de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, Sebastià Sansó, ha recomanat aquest dijous als ajuntaments de les Balears el tancament dels punts verds mentre duri l'estat d'alarma, ja que la prestació d'aquest servei es considera «no essencial».

Sansó ha remès un escrit als consistoris, en la línia de l'Ordre SND/271/2020 del 19 de març, publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) tres dies després, amb consideracions dirigides als ens titulars i operadors d'aquests espais. El text considera «incompatible» la continuïtat de la prestació d'aquest servei de recollida i recepció de residus amb la situació de confinament i les mesures laborals imposades per a frenar el risc de contagis.

El director general ha assenyalat en la carta que, així com es considera essencial el servei de recollida viària, el servei dels punts verds no es considera de la mateixa naturalesa, atès que els residus que s'aporten no requereixen de manera general per als seus productors el lliurament urgent. Sansó ha recomanat als ajuntaments que, en cas de fer efectiu el tancament, s'indiqui a la població que emmagatzemi els residus en els seus domicilis fins que es restableixi el servei.

En cas que no es tanqués la instal·lació, ha recomanat deixar emmagatzemats almenys 72 hores els residus sense fer cap manipulació, reduir els horaris d'atenció al públic i incorporar una rotació major del personal. Ha apuntat també la necessitat «d'extremar les mesures d'higiene», l'ús dels equips de protecció individuals corresponents, mantenir les distàncies i totes les recomanacions de prevenció que han donat les administracions respecte del Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 4 anys

Benvolguda usuària, jo voldria i no puc viure a Fora Vila. Viure a Fora Vila té moltes avantatges i pot resultar molt agradable. Però té inconvenients si vivim integrats totalment dins del sistema consumista que el capitalisme ens ha imposat i a més volem disposar dels mateixos serveis i prestacions públiques que a la ciutat. Tothom que viu a Fora Vila, hauria d'intentar viure adaptat i equilibrat amb el medi que l'envolta. No generar residus en excés, fer compost, disposar de un petit hort per a consum familiar i alguns animals domèstics, que mengin les restes de la cuina, gallines, moixos, cans, etc. Viure en el camp en habitatges disseminats, però amb els mateixos nivells de producció de residus que a la ciutat, resulta moltíssim més car i insostenible mediambientalment. Per tant cal fer un pensament sobre a on realment ens interessa i convé viure.

Valoració:1menosmas
Per usuaria, fa mes de 4 anys

i els que vivim foravila que hem de fer amb la brossa si tanquen els punts verds o punts de recollida de fems com els que hi ha ara a LLucmajor?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente