cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Tres papereres marines recolliran els residus contaminants del port de Ciutadella

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han signat aquest dimecres el conveni que ha permès la instal·lació de tres papereres aquàtiques en el port de Ciutadella per a la recollida de residus contaminants.

Es tracta d'uns dispositius de recollida de residus que permetran la recollida de les escombraries que sura entre les embarcacions del port mitjançant un sistema de filtració. La instal·lació d'aquestes papereres forma part del projecte 'Instal·lació de Seabins a Menorca', una de les propostes guanyadores de la iniciativa de pressupostos participatius del Consell de Menorca.

Els dispositius de filtració estan fabricats amb materials reciclats i funcionen les 24 hores del dia. Han estat dissenyats per a interceptar residus flotants, macro i microplásticos, microfibres i fins i tot residus líquids com a restes de carburant, detergents i olis. Entre els residus sòlids, les papereres podran recollir des de recipients de fins a cinc litres a microplàstics de dos mil·límetres. La capacitat màxima de cadascun dels dispositius és de 20 quilos. A més, aquells residus que superin les dimensions màximes de la paperera quedaran retinguts al costat del recipient a causa del corrent generat, de manera que també podran ser recuperats de la mar per al seu processament.

La posada en marxa de les papereres aquàtiques ha tengut lloc després de la signatura del conveni entre el Govern i l'administració insular. Durant l'acte, Pons ha contextualitzat aquesta iniciativa dins del paquet de mesures de millora del port de Ciutadella que durà a terme el Govern al llarg d'enguany. La inversió total que farà Ports serà de 750.000 amb quatre grans projectes.

El conseller ha avançat que dilluns que ve començaran les obres de l'escala de l'aparcament del Moll Nord, un projecte que donarà resposta a una demanda dels veïns i que possibilitarà la unió del Camí de sa Fanal amb el moll comercial. Per part seva, Mora ha manifestat que una de les prioritats de l'equip de govern del Consell de Menorca és fomentar més polítiques de reducció, reutilització i reciclatge tant de plàstics com d'altres residus. També s'ha pronunciat la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, qui ha manifestat que «és un orgull que s'hagi triat el port de Ciutadella per a fer aquesta prova pilot».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.