algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
17°

Armengol agraeix a les comunitats balears a l'exterior que «mantinguin vives arrels, emocions i identitats»

Armengol i la resta d'autoritats amb els representants de les 19 Comunitats Balears que han participat en la trobada. | E.P.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha agraït aquest dissabte a les Comunitats Balears assentades fora del territori de la comunitat autònoma que «mantinguin vives les arrels, sensacions, emocions, identitats i històries comunes».

Segons ha assenyalat la presidenta del Govern en el ple del Consell de Comunitats Balears que ha acollit el Parlament, «sempre ha pensat que cap poble que no sap quina és la seva història, que no reconeix el seu passat, és impossible que pugui pensar en el futur que vol en bones condicions».

En aquest sentit, ha explicat que «les Balears no poden oblidar que van ser una terra, en la qual va haver-hi molta gent va haver de sortir per tenir millors condicions i poder-les oferir als seus descendents».

Així mateix, Armengol ha volgut transmetre als presents que «les Balears senten els qui van marxar i els seus descendents com a seus» i s'ha mostrat convençuda que «aquestes persones tenen el mateix sentiment cap a les Illes».

Per aquest motiu, s'ha marcat com a objectiu «celebrar aquest acte amb més assiduïtat per continuar establint llaços entre els uns i els altres, a més de posar en comú allò que estan treballant des de diferents punts de vista».

La presidenta del Govern ha indicat també que el Govern s'ha marcat com a objectiu «conrear la història de recerca, aquells llaços que els van unir, i poder-ho plasmar perquè hi ha molts joves que van oblidar això».

En total al Parlament hi ha hagut representades 19 Cases de les Balears, repartides principalment per Sud-amèrica. Tots ells han tingut el seu torn de paraula en el qual han pogut traslladar a les autoritats l'estat de la Casa, a més de les seves preocupacions i inquietuds tant a nivell econòmic com pel relleu generacional.

Finalment, cal assenyalar que el Govern ha programat altres activitats per tal de difondre el llegat històric d'aquest fenomen migratori, a més del Ple del Consell.

Així, divendres es va estrenar el documental 'Fent les Amèriques. De Mallorca a Puerto Rico', dirigit per Pere Salom. I aquest dissabte a les 19.00 hores tindrà lloc la taula rodona 'Posada en valor sobre l'emigració de les Illes Balears a ultramar', a càrrec dels historiadors Pere Fullana, Joan Buades i Antoni Marimon, i amb la col·laboració d'Ivon Renaud Mas, descendent de balears emigrats i actualment resident a Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvadora Moranta., fa mes de 4 anys

Gràcies! Per molts d'anys!!! Des de el Centre Balear de Santa Fe, Argentina.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente