algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Paula Rotger: «Estic disposada a arribar fins al final. Fins que es demostri el que va succeir a l'aeroport»

Paula Rotger va denunciar el passat 25 de juny, que un Guàrdia Civil l'havia maltractat pel fet d'haver-s'hi dirigit en català. Com a conseqüència d'aquella denúncia, ara s'enfronta a dues denúncies de la Guàrdia Civil, una davant l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) i una altra davant la delegació del Govern espanyol a les Illes Balears.

Rotger ha explicat a dBalears que «estic disposada a arribar fins al final. Fins que es demostri la veritat» i recorda que «al punt on es varen produir els fets, hi ha càmeres de vídeo, per tant serà fàcil comprovar la veritat» i afegeix que «hi ha molts de testimonis del que va succeir».

La denunciant, ara denunciada, es mostra indignada davant les falsedats que contenen les denúncies contra ella i reflexiona «seria lamentable que acabàs pagant per una falta que no he comès».

Rotger es va reunir aquest dilluns amb representants de la delegació del Govern espanyol a les Illes Balears i es reunirà en els propers dies amb representants d'Aena.

Els fets es remunten al passat 25 de juny, al matí, Rotger va presentar una denúncia davant l'Administració de Justícia, en la qual explica els fets ocorreguts aquell dia, a una zona de control, on hi havia guardes de seguretat i agents de la Guàrdia Civil. Va explicar que un dels agents li havia dit, entre d'altres coses, que «a la autoridad se le habla en español» i, també, «o me hablas en español o no pasas».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jacme, fa mes de 4 anys

Endavant Paula! Som amb tu, som com tu i som moltes. Cap GC ens farà renunciar a allò que som! I no els hi va bé, bon vent i barca nova!

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Per cert, m'he deixat sense dir que s'actuació des jutge Florit s'ha anat tornant en contra seua, en bona part per s'alarma social que ha creada i, també és cert, perquè sa premsa és i per això se li diu "es quart poder" i s'ha mostrada molt solidària. Davant des cas de sa dignitat lingüística (i, per tant, humana) què pot passar? Sa cosa no pinta bé i per això cal insistir en sa solidaritat

Valoració:6menosmas
Per Josep Planas Garriga, fa mes de 4 anys

Tot el meu suport a Paula Rotger.

Valoració:4menosmas
Per Michael Hornsby, fa mes de 4 anys

Des de fora, aquesta situació es veu atroç. Un estat està fent “bullying” als seus ciutadans. L’agent no la va entendre? Hauria estat tan "insultat" si li hagués tractat en anglès, per exemple?

Next time I am in Mallorca, I will use Catalan or English with the “Guàrdia (in)civil”. His or her choice.

Valoració:12menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

És molt important aquí que sa societat, sa seua part conscienciada, actuï com una pinya en favor d’ella i d’altres casos. Ella no ha set denunciada formalment per parlar en català a s’autoritat sinó per un suposat delicte contra sa seguretat, és a dir, que es poden inventar uns fets i defensar-los de manera corporativa com a estat espanyol que defensa es seus privilegis. Fa poc hem set testimonis d’un altre fet que ha confrontat s’estat amb es dret de sa ciutadania en es cas des jutge Miquel Florit, que incautà de manera presumptament fraudulenta es mòbils de dos periodistes i com aquest fet anava en detriment de sa professió periodística i des dret de sa societat a ser informada. A més, que hi haiga imàtgens no acaba d’ajudar tenint en compte com es tribunal suprem s’ha passat pes folre ses innombrables que foren preses des fets d’octubre del 2017 en es judici contra s’independentisme (un altre cas de s’estat contra es Països Catalans) i que desmentien es caràcter violent des fets que es jutjaven. És molt important, cal insistir-hi, sa solidaritat de sa societat civil, sa qui, en el fons, és sa perjudicada de manera general

Valoració:8menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Torno a repetir per na Maria, Bocata de xorisso, Flipping i altres adlaters : No s'aguanta per enlloc. O sigui que segons "la autoridad" la treballadora P.R.R es va negar a ser escorcollada i ells la van deixar marxar tan tranquilament??? Haurien d'haver canviat molt els agents de la G.C per haver-ho permés sense actuar d'immediat doncs per menys motius et tenen apartat i et fan perdre l'avió en cas dels passatgers, per tal de mortificar-te i perjudicar-te, o be, han quedat en un ridicul espantós si una treballadora se'ls hi escapa a dos agents de la G.C. i a uns guardes de seguretat... total SURREALISTA o senzillament FALS.

Valoració:10menosmas
Per Miquel, fa mes de 4 anys

Pobleret ja te pots aplicar es cuento. Voltros (es catanazis) sou es primers que discriminau a sa gent per raons d'idioma. Que pagui sa multa i a callar.

Valoració:-20menosmas
Per basta, fa mes de 4 anys

Basta la meitat del teu fetge.

Valoració:0menosmas
Per CUANTO, fa mes de 4 anys

HAY QUE ABRIR CUENTAS CORRIENTES EN TRES O CUATRO ENTIDADES. Y SI SON CATALANAS, MEJOR. ¿CUÁNTO DEBO APORTAR?

Valoració:-1menosmas
Per ni més ni menys, fa mes de 4 anys

anna: El català no és oficial a l´estat espanyol.Ho hauria de ser com també el galleg i l´eskera però no ho és.Si que ho és en les comunitats a on es parla aquest idioma.Però segons la seva sagrada constitució,ningú ha de ser discriminat per motius de llengüa.El que passa és que la policia fa per maneres de puguer denunciar per desobediència a les "autoritats"

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente