algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

La temporada d’alt risc d’incendi forestal s’inicia el primer de maig fins a l’octubre

Aquest dimarts s’ha presentat l’operatiu per a la temporada d’alt risc d’incendi forestal, que s’inicia el primer de maig fins al 15 d’octubre. Cal recordar que és l’època en què no es pot fer foc a cap terreny forestal de les Illes Balears ni a menys de 500 metres d’aquests, a excepció de qui disposi d’una autorització administrativa especial per a cada activitat que pugui generar perill d’incendis.

Gran part dels mitjans establerts per a la campanya estival de 2019 han estat desplegats anticipadament des del dia 15 d’abril arreu de les Illes per donar resposta al risc especial que presenta enguany la vegetació, atesa l’absència de precipitacions que es pateix al llarg de l’hivern passat i aquesta primavera.

D’ençà que va començar el 2019 fins al 28 d’abril, a les Illes Balears hi ha hagut 36 sinistres en què han cremat 14,97 ha respecte del 2018, quan hi van haver 20 sinistres, amb 3,08 ha afectades.

Enguany, per a reforçar la seguretat dels treballadors, entren a formar part de l’operatiu dues noves autobombes a la flota dels mitjans terrestres. S’han comprat mascaretes de doble filtre per prevenir els efectes dels gasos durant l’extinció dels incendis. A més, ja és el segon any que els treballadors poden comptar amb un preparador físic a cada illa.

Pel que fa a la comunicació, s’han comprat noves emissores, s’han instal·lat noves càmeres de vigilància i s’ha actualitzat l’aplicació del seguiment de flotes de l’operatiu d’extinció, fet que permet un millor seguiment en temps real del posicionament de tots els equips durant l’extinció de l’incendi. També s’han dut a terme tasques de millora en els diferents centres de treball per millorar-ne les condicions. Cal destacar que ja es disposa de la cessió de l’edifici Parc de Serveis Insulars de sa Coma a Eivissa.

En l’operatiu d’incendis forestals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears hi participen 350 efectius especialitzats de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), els agents de medi ambient i personal tècnic forestal de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat, amb el suport dels mitjans aeris d’extinció que romanen a les bases de Son Bonet i Petra (Mallorca), es Mercadal (Menorca) i Aeroport i sa Coma (Eivissa).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.