algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Denuncia que no la volgueren atendre per parlar en català i el Govern li reclama que ho demostri... amb el tiquet

Rocambolesca situació la que ha patit Jero B. R. I resposta kafkiana del Govern. Després de denunciar que va ser discriminada a un establiment de Palma per haver usat la llengua catalana per comanar una consumició i d'explicar que al bar Anima Beach, situat al passeig Marítim de Palma, no la volgueren atendre per parlar la llengua pròpia de Mallorca, ara la conselleria de Turisme li ha respost que té deu dies per aportar el tiquet de la consumició (que no va poder fer) o serà desestimada la seva denuncia.

El passat mes d'octubre, Jero B. R. va demanar un «cafè amb llet» a l'esmentat establiment i el cambrer li va respondre que no l'entenia. Aleshores la clienta va demanar si hi havia algun altre cambrer que sí que l'entengués. La resposta va ser que no l'atendrien si no parlava «en castellà o anglès».

Durant gairebé mitja hora els responsables del bar es varen negar a dur-li el full de reclamacions perquè pogués fer la pertinent denúncia. Finalment, Jero B. R. Va poder redactar la corresponent reclamació, en va dur una còpia a Consum, però d'allà la remeteren a la conselleria de Turisme, allà lliurà la còpia de la denuncia i ara, l'inspector li ha respost que ha de presentar el tiquet de la consumició que, precisament, no va poder fer perquè li varen negar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Arnau, el cervell és un órgan meravellós.Tothom n'hauria de tenir un. Què n'has fet del teu? No es poden dir aquestes barbaritats que dius perque demostren o be una ignorancia supina o be una malicia malaltissa. I a tot arreu, renegar de la teva terra, és reconegut com a mal nascut. Tú no ets mallorqui ni ho seràs mai.

Valoració:7menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

@Arnau: ho has llegit bé? Radicals seran els que no te volen servir el cafè perquè el demanes en mallorquí. Saps que diu a la declaració de drets humans que no es pot discriminar ningú per raó de llengua? Ah, i a la constitució també ho diu. Sense oblidar que aquesta llengua, a més de ser oficial aquí, és la que s'hi parla de fa segles. Però tot això tu ja ho deus saber, o no? I encara insultes els que defensam la nostra i teva llengua?

Valoració:18menosmas
Per No en el meu nom, fa mes de 4 anys

Arnau, ets ben lliure de partir a on te sentis millor si tens vergonya de ser mallorquí.
Adéu i sort.

Valoració:11menosmas
Per Vaja,vaja!, fa mes de 4 anys

És bona aquesta del tiquet... per riure!

Valoració:6menosmas
Per Arnau, fa mes de 4 anys

Sou uns mallorquinistes radicals racistes, Vergonya me fa ser mallorquí

Valoració:-35menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

A la Vanguardia de la setmana passada hi havia una carta d´un suscriptor que deia que va venir un seu amic de fora i s´en van anar de compres per Barcelona. Es queixava que hi havia botigues que l´havien atès en català quan el seu amic no l´entenia. Jo ja ha arribat un moment que alucino amb els espanyols.

Valoració:17menosmas
Per colom, fa mes de 4 anys

Hasta el momento me habéis puesto 31 "rojitos". Muchas gracias. Señal que sabéis leer en el "asqueroso y repugnante idioma del imperio". El idioma de las criadas, como larga un botarate que, curiosamente, ha sido despedido de varios periódicos y que siendo catalán, escribe en castellano. Seguro que nunca podréis leer "Ultima Hora", por ejemplo. Y por ultimo, id por la calle y sabréis como habla la gente. Y como mallorquín, probablemente con más motivos que vosotros, la cosa no me gusta ni poco ni menos. Y si escribo en castellano, lo hago por mi propia voluntad y derecho de hacerlo tal como me pete, en cada momento. Gracias.

Valoració:-20menosmas
Per Vergonya !, fa mes de 4 anys

I per si no ens bastas amb els gonelles incults i amb els forasters espanyols, que se volen imposar per damunt de la nostra cultura, de fa un temps ença, s'hi ha afegit a la colla de maltractadors gairebé tota la colònia hispoanoamericana contra noltros, que encaŕa no han acabat de desfer les maletes, pero que ja fan presió perque se prohibesqui el Català, per ells no haver de fer l'esforç d'aprendre.
I encara tenen barra de dir nos a noltros racistes, quan els racistes ho son tots ells.

Valoració:21menosmas
Per Mal fet, fa mes de 4 anys

L'inspector ha tractat la denúncia com si fos un preu abusiu o de productes de baixa qualitat, enlloc d'una falta de discriminacio, en aquest cas linguistica.

Valoració:22menosmas
Per Jordi, fa mes de 4 anys

Sembla increible que encara avui, poder parlar en el teu idioma siga una cosa d'intolerants..es alucinant!!.
I que siga hag
Havent gent descerebrada que pensa que parlem en català per fotre!.
Soc a la meva terra, tinc el meu idioma.matern i no tinc cap problema en parlar en castellà..que mes voleu?
No vull imaginar-me aquesta gent si els obliguesin a parlar en català, els hi haguesin prohibit estuadiar-lo, prohibit possar el nom en el seu idioma, prohibit parlar-lo a l'administració, (justicia, per exemple). O rebra alguna hòstia d algún policia per dirigir-se en el seu idioma..etc.etc...
I nosaltees som els intolerants..FÀSTIC!!!!

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente