nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Terraferida demana al Govern que actuï davant els col·lapses circulatoris

Col·lapse circulatori a l'autopista Campos. | Terraferida

Terraferida ha presentat aquesta setmana al·legacions al Pla Director Sectorial de Mobilitat de Balears (PDSM) i ha demanat al Govern que «passi de les paraules als fets» i actuï per evitar els col·lapses a les carreteres de les Illes.

Segons ha explicat aquest dissabte, Terraferida ha presentat ja unes 43 propostes al PDSM que, segons asseguren, algunes d'elles s'han vist reflectides en el document final. No obstant això, han manifestat que l'estudi del PDSM no es correspon amb les polítiques fetes a la legislatura actual.

Terraferida ha afirmat que el Consell de Mallorca hauria gastat més de 200 milions d'euros en noves carreteres, autopistes o rotondes. Davant això, les 43 propostes i al·legacions són «per tal de capgirar aquesta situació».

Un dels principals problemes als quals es refereix Terraferida és «l'ús excessiu del vehicle privat». Davant això, l'entitat creu que la línia estratègica del PDSM ha d'augmentar i millorar el transport urbà, interurbà i metropolità.

L'entitat també ha lamentat que el pla de carreteres digui que «l'aprovació del PDSM de les Balears no implicarà cap compromís pressupostari, sinó previsions de les actuacions i futures necessitats pressupostàries».

En aquest sentit, Terraferida ha afegit que el pressupost per 2019 és de 82 milions d'euros i entra dins del període de planificació, però que «no té sentit que en el Pla no hi hagi cap obligació, només suposicions de grans inversions». Una altra de les contradiccions que l'entitat ha remarcat és que el pla «no qüestioni els plànols de carreteres aprovats pel Consell Insular, ni la planificació urbanística».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Això!Més autopistes! Que encara n'hi ha poques!, fa mes de 5 anys

Això!Més autopistes! Que encara n'hi ha poques per a tant cotxe de lloguer!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente