cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El GOB creu que el PIAT converteix Mallorca en un territori al servei del turisme

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha alertat aquest dimecres que el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) presentat aquest dematí pel Consell de Mallorca «converteix tota l'illa en un territori al servei del turisme». Així s'ha expressat l'entitat en un comunicat en el qual censura «el discurs triomfalista de racionalització de l'activitat turística» del Consell, perquè ho considera «totalment fals».

El GOB ha criticat que el PIAT considera «‘àmbit turístic' tota l'illa», quan els plans anteriors «regulaven l'activitat turística a les zones turístiques litorals que era on majoritàriament es concentrava l'activitat turística». L'entitat s'ha mostrat preocupada pel criteri del PIAT quant a equilibri territorial, que «deixa clar que l'ànim del Pla és uniformitzar l'activitat turística en tot el territori», i perquè entén que el sòl rústic general «queda totalment desprotegit davant la terciarització dels seus usos, malgrat la restricció que afectarà a les noves construccions». «Amb el que hi ha construït, hi ha oferta suficient per convertir el sòl rústic en un gran hotel», ha denunciat el GOB. Igualment, el GOB ha subratllat que el sostre de places «implica dos turistes per cada habitant de Mallorca, una dada que a dia d'avui ja està superada i insostenible».

Per tot això, el GOB creu que aquesta planificació territorial «es traduirà en la consolidació de la Mallorca turística i la inducció i penetració de l'activitat turística en àmbits que fins ara encara no havia tingut ocasió de colonitzar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.