nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

Asaja s'oposa a l'ampliació del Parc Natural de s'Albufera

Mariu Verdú

Segons Joan Simonet, gerent d'ASAJA-Balears, un cop analitzada la proposta d'ampliació per part de la presidenta del Govern, Francina Armengol, d'aquestes 418 hectàrees previstes, «més de la meitat corresponen a terrenys de cultius típics de la marjal de Muro i sa Pobla».

Segons ASAJA-Balears, amb el Pla d'Usos Actual (Decret 9/1999 de 12 de març pel qual s'aprova el PRUG), es restringeix l'activitat agrícola ja que:

-No es podrien realitzar noves instal·lacions o construccions agràries, ja que només es permet mantenir i conservar les existents, sense possibilitat d'ampliar-les. (Art 7.2)
-Es necessitaria autorització prèvia del director general de Medi Ambient per a realitzar qualsevol tractament fitosanitari (art. 3.3)
-Només s'autoritzen cultius tradicionals (art. 3.1)
-Es prohibeixen moviments de terra, excepte les previstes en el Pla d'Usos del Parc Natural de s'Albufera (Art 7.3)
-La caça també tendrà una regulació específica a partir de l'opinió del conseller de torn (art. 5).
-Apareix sobre totes les finques afectades el dret de tempteig i retractació per part de l'Administració.

«La proposta de la presidenta Francina Armengol perjudica els agricultors que exerceixen les seves tasques en les zones d'ampliació del Parc Natural de s'Albufera. Des d'ASAJA-Balears s'estima que afectarà més de dos mil petites parcel·les moltes d'elles utilitzades agrícolament o com pastures».

D'altra banda, ASAJA apunta que els grups ecologistes porten denunciant el mal estat PN Albufera des de fa anys, amb impactes ben identificats «però sense que les solucions arribin». «De tot el que el RAMSAR, el GOB i la pròpia direcció del PN porten reclamant anys, el Govern ha fet el més fàcil: anunciar la seva ampliació». 

Per tot això, des d'ASAJA-Balears anuncien la seva total oposició a l'ampliació del Parc Natural de s'Albufera en les circumstàncies actuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.