algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Entra en vigor la llei que vol posar fre al creixement il·limitat de places turístiques

La moratòria per a noves llicències de lloguer turístic entra en vigor aquest dimarts, després que s'hagi publicat en el BOIB el text de la modificació de la Llei de Turisme de les Balears, després d'haver estat aprovada pel ple del Parlament el passat 18 de juliol. Des del Govern, recorden que la modificació aborda «bàsicament» dues qüestions: la regulació de la comercialització d'estades turístiques en habitatges (lloguer turístic) i un sostre real de places turístiques.

Amb la modificació de la llei, diu el Govern, s'ha cercat «una solució equilibrada» que garanteix el dret d'accés a l'habitatge per als residents de les Balears, la protecció del medi ambient i la convivència entre residents i turistes. Així mateix, possibilitarà exercir amb garanties una activitat econòmica com és el lloguer turístic.

Respecte al sostre de places turístiques, que s'estableix per primera vegada, cal destacar que se suprimeixen les nombroses exempcions al principi del plaça per plaça, de manera que «es posa fre al creixement il·limitat de places turístiques», han reivindicat. A més, facilita primera vegada eines efectives per a la persecució de l'oferta il·legal i també estableix una definició clara sobre els canals d'oferta turística, i l'obligació de publicar el nombre de registre de Turisme a cada anunci.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.