cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

UOB denuncia que els tècnics interins d'FP són tractats com «kleenex»

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha denunciat, aquest dimarts, que el canvi dels requisits per accedir a places d'interins de professor tècnic d'FP «tanca les portes» al col·lectiu de tècnics especialistes, que fins ara, «han prestat serveis a plena satisfacció de l'Administració».

Els nous requisits, que es començaren a aplicar per al curs actual, «imposen un període de sis anys per acreditar una titulació acadèmica superior», que es redueix un any a cada convocatòria. En aquest sentit, UOB denuncia que els docents afectats, que imparteixen classe a centres públics des de fa més de 10 anys, no han pogut presentar-se a oposicions perquè en alguns casos no se n'han convocat durant més de 15 anys, o bé s'han exhaurit les quatre convocatòries a què tenien dret, i ara, critiquen, «se'ls exigeix de cop i volta obtenir un títol universitari fora de l'horari laboral». «Cap altra comunitat autònoma no ha establert un requisit semblant», han lamentat.

A més, des de UOB han destacat que, aquest canvi de criteris, es produeix arran d'un recurs contenciós-administratiu presentat per la regidora de seguretat de l'Ajuntament d'Eivissa, Estefanía Torres Sánchez (PSOE), juntament amb una advocada i un particular. Una sentència de juliol del 2015 declarà «nul» l'accés dels tècnics especialistes no per il·legal, atès que l'Administració té potestat per decidir els criteris a aplicar, «sinó perquè les bases de la convocatòria no n'explicaven els motius».

En aquesta línia, han aclarit que la Conselleria «podria haver fet constar a la convocatòria següent la motivació, que és senzillament la manca d'aspirants amb titulacions superiors, tal com va al·legar el lletrat de la CAIB durant el contenciós».

Cas excepcional a les Balears

D'altra banda, critiquen que la titulació superior que s'exigeix als tècnics especialistes interins no s'aplica en el cas de les oposicions per a 10 especialitats per normativa estatal, també per manca d'aspirants amb aquest requisit (a les Illes Balears només es demanen dos anys de serveis als interins d'aquestes especialitats). Tampoc no s'aplica a les convocatòries extraordinàries d'especialistes, a les quals la Conselleria ha de recórrer quan queden places sense cobrir pel procediment ordinari i no s'exigeix titulació.


És per això que, des de la sectorial d'Ensenyament han lamentat que es tracta d'un nou exemple de «maltractament als docents», en aquest cas, detallen per «satisfer no sabem encara quins interessos», que demostra «la poca consideració del Govern actual cap al col·lectiu que va fer possible el canvi de color polític a les institucions».

Amb tot, UOB ha reclamat que es reconegui la capacitat professional d'aquests docents i que es modifiquin les properes convocatòries de forma que se'ls permeti continuar presentant-se a borses, sense les restriccions esmentades i amb uns requisits raonables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.