muy nuboso
  • Màx: 17.11°
  • Mín: 11.1°
17°

Gairebé la meitat dels consumidors compra verdures, ous, patates i fruites procedents de les Balears

Menjar saludable, fruita, verdura, nous, all, oli, ceba, poma. | Pixabay

Un 47 % dels consumidors de Mallorca compra les verdures procedents de les Illes, un 45 % compra els ous, un 43% les patates i un 42 % la fruita.

Així es desprèn de l'estudi del consum i la procedència dels aliments a Mallorca, que ha elaborat l'Institut de Qualitat Agroalimentària (Iqua) amb l'objectiu de conèixer l'actitud dels consumidors de la Illa en relació amb la procedència dels aliments que compren, ha informat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

Pel que fa a altres productes, un 37 % dels consumidors es decanta pel formatge de les Illes, un 30 % compra oliï d'oliva, peix i vi d'origen balear i un 24 % compra carn local.

Pel que fa a la llet, només un 15 % la compra d'Illes; finalment, la sal de l'arxipèlag presenta el percentatge més baix, un 12 %.

L'estudi destaca la importància de la compra de fruites, verdures, patates, carn, formatge i ous en mercats. Tots els entrevistats consumeixen patates; més d'un 95 % consumeix carn, peix, ous, llet, sal, oli d'oliva, fruites i verdures; un 92 % compra formatge, i un 81 % vi.

Diferents ubicacions

Les dades s'han obtingut a partir d'enquestes en diferents ubicacions -comprats, supermercats, fires, tendes tradicionals o hipermercats- en una mostra heterogènia de cinc-centes persones de Mallorca, de tots dos sexes, de parla castellana o catalana, i de diferents edats i origen.

Dels resultats es conclou que els consumidors nascuts en l'arxipèlag balear prefereix productes locals «perquè valora sobretot l'origen», ha indicat la Conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.