algo de nubes
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 7.61°
15°

Les Balears demanen ser incloses en el corredor Mediterrani

El Parlament ha aprovat a la comissió d'Economia d'aquest dijous, una proposició no de llei (PNL) perquè «Balears sigui inclosa en el corredor Mediterrani» i en la qual manifesta el seu «compromís decidit» amb l'impuls d'aquesta infraestructura de transport ferroviària «estratègica».

Aquesta proposta ha estat presentada i defensada pel portaveu del partit polític Ciutadans, Xavier Pericay, i ha estat aprovada per assentiment, amb la incorporació de cinc esmenes del Grup Parlamentari Socialista.
Així, des de la Càmera autonòmica es considera que el corredor és «imprescindible» perquè les infraestructures de cadascuna de les illes «puguin prestar els seus serveis amb la qualitat i eficiència exigibles, tot a partir d'inversions provinents de la Unió Europea».

Entre altres punts, en la PNL s'ha aprovat instar al Govern perquè contempli el seu desenvolupament en el 'Pacte Nacional sobre les Infraestructures i Transports', i al fet que el Ministeri de Foment presenti en un any una Estratègia de renovació de la infraestructura ferroviària estatal amb un calendari anual.
A més, es demanen altres qüestions relatives al reforç de les competències de l'Oficina Nacional d'Avaluació (ONE), l'estudi de l'ordre de prioritats en el corredor; la compensació dels costos derivats de la insularitat o el consens amb el Govern d'un Règim Especial Insular, d'acord ammb l'Estatut d'Autonomia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 7 anys

Això son ganes de buscar raons, no oblideu qui fa la proposta.... "Cs"... i aquets molt a favor dels Paisos Catalans no son , No comprenc com un diari illenc
pot ni tant sols donar soport a aquestes tonteries.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquí i, per tant, català, fa mes de 7 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, [...]. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella [...] de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». Revista La Nostra Terra (1930)

Valoració:9menosmas
Per Cesc, fa mes de 7 anys

Al.lots, em sap greu, però el corredor mediterrani és un corredor ferroviari en línia. Ni carreteres ni vaixells, ferroviari. I sense bifurcacions, una sola tirada. Llavors, o en canvien la definició, o es desvia el traçat Tarragona-València per un pont que travessi les Illes, o es canvia la sol.licitud del Parlament a, per exemple, demanar ajuts per poder connectar les Illes a aquest corredor per altres vies de comunicació, que supòs que és el que "I tant!" i "remigio III" teniu al cap. Ja sé que als polítics i els seus palmeros els encanta omplir-se la boca de grans termes, oooh, ens volem incloure al corredor mediterrani, ooooh. Però les Illes no en poden formar part en la definició actual. Això sí, per demanar doblers per poder-mos-hi connectar, estic al seu costat, faltaria més.

Valoració:-5menosmas
Per remigio III, fa mes de 7 anys

Si un ferri pot portar cotxes a totes dues parts, potser també un tren ho podria fer per terra al llarg del Corredor de la Mediterrània. No creus? Cesc.

Valoració:12menosmas
Per I tant!, fa mes de 7 anys

Si vol anar de Palma a Girona, per exemple, aniràs en vaixell fins a Barcelona i després agafaras el tren fíns el teu destí. El mateix que si un forner vol enviar ensaïmades o sobrassades, que es consumeixen bastantes. El doi el suïcidi comercial seria no voler formar-hi part

Valoració:13menosmas
Per Monea, fa mes de 7 anys

i si un catala sa tira a un pou, farem lo mateix ???

Valoració:-26menosmas
Per Cesc, fa mes de 7 anys

I la PNL explica com volen que ho facin? Perquè mirant el mapa veig alguns problemes dificils de resoldre per connectar les Illes amb un corredor ferroviari...

Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente