cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Tres anys després... la lluita continua

«Enhorabona als mestres i professors, als alumnes i a les famílies! Hem tenyit de verd els centres docents, els carrers i les places, i hem cridat ben fort contra les pitjors polítiques en matèria educativa que es recorden en democràcia!»

Aquest dijous fa tres anys de la manifestació per una educació pública i de qualitat i aquestes són les paraules del manifest del 29 de setembre de 2013. Els carrers de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera acolliren aquella protesta en contra del TIL i en favor de l'educació. Prop de 100,000 persones acudiren a la manifestació de Palma, segons els voluntaris de la Societat Balears de Matemàtiques.

L'Assemblea de docents s'ha reunit aquest dijous a l'Institut de Marratxí. Una de les qüestions que hi ha sobre la taula són les revàlides de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa. Els docents declaren que hi ha incerteses sobre si aquestes proves s'aplicaran, després de la reunió d'aquest dimarts amb la Conselleria d'Educació.

Així, de manera provisional, els cursos de 3r i 6è de Primària no realitzaran avaluacions externes i es faran servir les avaluacions ordinàries dels centres, com el curs passat. A sisè de primària es farà un informe individualitzat i a quart d'ESO les proves no tendran valor acadèmic. Segons els docents, les dificultats més rellevants es presenten a segon de Batxillerat. Les proves d'aquests estudiants no seran vinculants per obtenir el títol de Batxillerat, però sí per a accedir a estudis universitaris.

En aquest sentit, la intenció de la Conselleria es coordinar-se amb altres comunitats autònomes per donar una resposta comuna la primera setmana d’octubre.

En el mateix sentit, s’ha creat una comissió entre la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria perquè aquestes proves siguin el més semblant a la Selectivitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Hasta que no se devuelvan las competencias educativas al Estado, no hay nada que hacer.

Valoració:0menosmas
Per Ni 30, fa mes de 7 anys

Ni 30 persones responen a la convocatòria de la Coordinadora Quelita.

Valoració:-3menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

Arrollador el interés de esta "noticia"!!

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente