lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

Palma batega a favor de la República catalana

17128

Centenars de persones han expressat el seu suport a la República catalana en un acte celebrat al cor de Palma, a la plaça Major, on s'ha exhibit un mapa gegant dels Països Catalans.

Hi ha hagut quatre discursos. Ha encetat l'acte la vicepresidenta de l'OCB, Marisa Cerdó, que ha fet un repàs al desenvolupament del procés sobiranista del Principat i a les accions de suport que s'han promogut aquests darrers anys a Palma.

A continuació ha pres la paraula el president del Grup Blanquerna, Tomeu Martí, que ha fet públics deu missatges dirigits a col·lectius diferents. Martí ha obert el seu parlament mostrant la seva solidaritat amb el militant de la CUP que va ser agredit per un feixista dilluns passat i ha acabat amb un missatge a la societat mallorquina: «Mallorquins i mallorquines: el camí cap a la construcció d'un Estat que estigui al nostre servei, és un camí llarg i amb alguns obstacles evidents. Però tal i com demostren totes les dades i, també, l'exemple de Catalunya, la construcció d'una república al servei de tots els mallorquins i de totes les mallorquines és l'únic camí possible si volem assolit el benestar i la felicitat de la nostra gent. La tria és entre dissoldre'ns com una província més d'una Espanya en ruïnes, o fer de Mallorca el millor país del món. Construïm la nostra república!»

Tot seguit ha estat el president l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler, el que ha fet el seu discurs. Soler ha manifestat que el «dret a decidir és un dret cabdal i fonamental» i que «el reconeixement d'aquest dret és internacional». Segons Soler, «compartim amb el Principat molts problemes, partint d'una actuació de l'Estat espanyol que està sent bruta amb el procés».

Ha tancat les intervencions Sili Arguimbau, presidenta de Jubilats per Mallorca que ha fet una crida a la mobilització per la defensa del dret a l'autodeterminació i ha convidat els mallorquins a emprendre el mateix camí que han emprès al Principat de Catalunya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Volem TV3, Esport3 i Catalunya Informació, fa mes de 7 anys

"Harina de otro costal" en lloc de "figues d'un altre paner"

Qui hagi volgut veure, a Mallorca, el Barça-Celtic (per cert: 7-0) no li ha quedat altre remei que haver de sentir-lo narrat per comentaristes forasters. A TV3 podríem haver seguit el partit en la nostra llengua; però ens tenen prohibit aquest canal (igual que Esport3 i Catalunya Informació). I això pagant els mateixos imposts que aquells qui l'hauran pogut veure comentat en espanyol.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Això de "nació espanyola"
va sortir per carambola
inventat pels reis catòlics
una nit de xerinola
i d'excessos alcohòlics.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 7 anys

@ lorafaldecosta

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.
Pancas, ARRUIX de sa nostra terra!!

Valoració:6menosmas
Per lorafaldecosta, fa mes de 7 anys

Per a Juan
Es clar que no entens res. Com pots entendre-ho si tu no ets català. Existeix una cosa que s'anomena Països Catalans: QUALSEVOL català s'sent COM A CASA en qualsevol lloc de països germans, que no pas a Espanya.
Aquets serveis que gaudeixes tu... es per que els paguem naltres.
No et fot!
Salut germans
Tarragona

Valoració:-16menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Sr.Tià - Ahora resultará que el pobre pueblo de Cataluña está esclavizado, pobrecillos, caminando con las cadenas a rastras...

Valoració:4menosmas
Per AVANÇAM, fa mes de 7 anys

Lituània 1985: 1% d'independentistes.
1990: 48% d'independentistes.
1992: LITUÀNIA INDEPENDENT.
També a Cuba els independentistes començaren per esser una minoria. Ara lideren un país que s'ho passa pipa fora d'espanya i no hi demana per res el reingrés.

Valoració:4menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

283.227 baleares con derecho a voto.
7.400 votos soberanistas.

La conclusión de esto, según @Tià (el fetén), es "menjau morena".

Meningitis?.
Falta de riego durante el embarazo de su madre?.
Estudió en Barcelona?.

........sólo Dios nuestro Señor lo sabe.

Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Salvador,

"Contra el vicio de pedir...".

I jo et dic que "No capteu el dret de viure, dret que no es dóna ni es ven: poble que mereix ser lliure, si no l'hi donen, s'ho pren",

Que és el que ara succeeix.

Valoració:-5menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Això és tot quant saps dir, Trollet, i en foraster?

No estaré gaire a rebre comentaris, venguts qui sap d'on, comentant les teves bataionades.

Ets un descrèdit per a Espanya, i me n'alegr molt

Valoració:-7menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Estimats trolls-gadelons,

Si tan insignificants som nosaltres mallorquins independentistes, si tan nuls som, com així vos preocupau tant de nosaltres. Perquè perdeu el temps amb una cosa que, segons creis, no té importància? Qualsevol diria que vos llevam la son.

Jo fos de vosaltres em dedicaria a llegir coses més importants per a gent de la vostra casta. Marca, per exemple.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente