nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

La «veritable ecotaxa» refreda les relacions entre Podem i els socis de Govern

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha admès avui dimarts que existeix un «moment de refredament» entre els partits socis del pacte de govern per assolir una «veritable ecotaxa». La impossibilitat d'arribar a un acord amb PSIB i MÉS ha provocat l'abstenció de Podem en la votació a les esmenes a l'impost turístic presentades pel PP i C's: «Volem que l'impost turístic tiri endavant, però d'una altra forma», ha assegurat Camargo.

La proposta de Podem per negociar aquest impost aborda els indicadors de la petjada ecològica; els quilòmetres quadrats de superfície protegida; el nombre d'habitants i el nombre de pernoctacions. El grup exigeix, a més, la destinació de part de l'impost turístic a pal·liar els efectes mediambientals del turisme: «13,5 milions de turistes tenen un impacte a les Illes que no es pot obviar», ha assegurat Camargo. Per això a Podem lamenten que aquests quatre ítems no hagin estat ben acollits i recorden que «la voluntat negociadora ha estat i està sempre present, amb una fórmula beneficiosa per a cada una de les Illes», no com l'impost que s'ha sotmès a votació, que no pal·lia ni la petjada ecològica ni altres qüestions mediambientals, segons la portaveu.

Camargo ha afirmat finalment que «és trist per a Podem veure com un impost imprescindible com és l’ecotaxa pengi d’un fil» i ha afegit que l'abstenció evita «seguir fent els ulls grossos a la responsabilitat històrica de no arribar al consens per una veritable ecotaxa». El grup segueix el procediment d'esmenes i espera que les seves puguin aparèixer a la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Si necessiten més gent, podrien proposar a El Pi entrar al Govern. Està vist que Podem s´en van per on bufa el vent i sque on uns espanyolistes que no convenen a les nostres illes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente