algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Adéu a la tauromàquia a les Balears

La plataforma animalista Mallorca Sense Sang ha confirmat aquest dimarts que té el compromís de PSIB, MÉS i Podem d'aprovar la moció que es presentarà al Parlament el dia 7 d'octubre i que demana l'abolició de la tauromàquia a les Balears «en totes les seves formes».

L'entitat, que du recollides més de 130.000 firmes en contra de les corregudes de bous, ha arribat a un acord amb les formacions polítiques citades per presentar una Proposició No de Llei que prohibirà la celebració d'espectacles taurins durant els propers quatre anys.

Una de les altres vies per a la prohibició era la de promoure una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), però s'ha descartat, de moment, perquè la llei que regula les ILP's a les Balears no contempla un blindatge de temps determinat durant el qual s'aplicaria la norma i, per tant, un proper executiu la podria eliminar. Si bé passa el mateix amb la moció (es pot revocar d'aquí a quatre anys), aquesta no comporta tanta feina i despesa econòmica com la ILP.

Des de Mallorca Sense Sang han volgut donar les gràcies a través del Facebook «a totes les persones, col·lectius, personalitats, empreses i polítics» que estan fent possible que Balears «entri a la història i possi fi a anys de tortura animal».

Marratxí, el 24è municipi declarat 'antitaurí'

Aquest dimarts s'ha aprovat la moció que declara Marratxí municipi 'antitaurí' amb els vots a favor de l'equip de govern (MÉS per Marratxí, PSOE, Guanyem), l'abstenció de IDMA-PI i els vots en contra del PP.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per s, fa mes de 8 anys

Començam la desconnexió, 3,2,1...

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

Com Sant Tomàs, en veure-ho ho creuré, no m'acab de fiar des grups de s'esquerra. Per altra banda crida s'atenció es fet d'una hipotètica futura desfeta de s'estat espanyol vaja lligada a sa desaparició de sa tauromàquia, seria coherent

Valoració:1menosmas
Per Melcion, fa mes de 8 anys

És una llàstima aquesta mania de prohibir coses. No es poden imposar les qüestions de sensibilitats o ideologies a tots els ciutadans. Quan el PP ho fa ens queixam i protestam. Ho trob populisme fácil. més tenint en compte que ara mayteix els toros són minoritaris. Però no es pot ignorar i esborrar la que aquesta afició va ser massiva i molt celebrada entre noltros. Voler esborrar el pasat i voler imposar les creences pròpies no és el que s'espera de la democràcia

Valoració:-6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

Bona noticia,

Tot això es lent, però està clar que les corregudes han passat de ser un acte massiu a ser totalment marginals, i acabaran desaparaguent.

Valoració:7menosmas
Per Llorenç, fa mes de 8 anys

Vos record que Santa Margalida ha revocat sa seva pròpia declaració com a municipi antitaurí, per tant són 23 els municipis antitaurins. I cap d'aquests 23, amb s'excepció de Palma, han tengut, com a mínim des de fa moltíssims d'anys, un sol espectacle taurí.
Molt de paper, molta foto, molta comèdia i sobretot molt de temps perdut però ses places de toros de mallorca continuaran donant grans capvespres de toros.
I si es Govern Balear les prohibeix no passeu pena, sa llei prohibitòria no passarà d'aquesta legislatura.

Valoració:-2menosmas
Per nin, fa mes de 8 anys

Stop a les imposicions castellanistes. Som mallorquins, no pas messetaris.

Valoració:13menosmas
Per MALLORCA NETA DE SANG, fa mes de 8 anys

Prou de maltractament als animals!
Prou de torturar animals per a diversió d'energúmens depravats!
Visca Mallorca neta de sang!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente