algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Joventut presenta a les entitats el ‘full de ruta’ per a la recuperació del CJIB

Reunió entre el director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i els responsables d’entitats juvenils de Mallorca aquest dimecres. | CAIB

El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, s’ha reunit aquest dimecres amb responsables d’entitats juvenils de Mallorca per donar-los a conèixer el primer esborrany del projecte de decret de creació del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB).

En el decurs de la trobada s’han resolt els dubtes de les persones assistents en relació amb el nou òrgan i se’ls ha explicat el procediment per presentar al·legacions a la normativa de creació. En aquest sentit, s’ha recordat que el període per fer esmenes a l’esborrany acaba dia 11 de novembre.

La celebració de la reunió amb les entitats forma part del procés participatiu que ha impulsat la Conselleria perquè els agents implicats aportin suggeriments a la recuperació del Consell de la Joventut. Aquest procés es va iniciar dia 16, amb la Conferència sectorial Govern-consells insulars en matèria de joventut i continua amb reunions sectorials com la d’avui; amb la federació del Consell de la Joventut (26 de setembre) i amb els regidors i regidores de joventut de Mallorca (dia 30 de setembre). Durant el mes d’octubre es presentarà també el projecte de decret a Menorca, Eivissa i Formentera.

Carles Gonyalons ha recordat que la recuperació del Consell de la Joventut com a màxim òrgan de canalització de la participació dels joves en el desenvolupament polític, econòmic, social i cultural de les Illes Balears «és un dels compromisos principals d’aquest Govern per tornar a donar veu al col·lectiu en el procés d’elaboració de polítiques i actuacions públiques».

Fruit d’aquesta voluntat, la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, a instàncies del Consell de Govern, va iniciar el passat dia 31 d’agost el procediment per elaborar el decret que permetrà crear el nou Consell de la Joventut i establir-ne les normes bàsiques d’organització i funcionament.

En aquest sentit, el director general d’Esports i Joventut ha animat les entitats a fer suggeriments a l’esborrany. «Volem que ens dieu la vostra, que feu suggeriments, que us impliqueu en aquest procés participatiu perquè el Consell de Joventut sou vosaltres i volem que us sentiu còmodes en la seva nova estructura. Només d’aquesta manera podrà ser un projecte més estable en el temps, perquè el sentirem com a propi», hi ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.