algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Huguet: «La facultat de medicina és una necessitat»

El Rector de la UIB Llorenç Huguet durant la roda de premsa d'aquest dimecres. | EuropaPress

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, ha assegurat avui dimecres que la Facultat de Medicina és «una necessitat», tant per raons d'igualtat d'oportunitats dels estudiants de les Illes com per la qualitat dels projectes d'investigació, i ha posat èmfasi que serà la societat «la gran beneficiària» d'aquests estudis, ja que «per cada euro que s'inverteix en investigació en salut es retornen tres euros a la societat».

En una roda de premsa, Huguet ha remarcat que la UIB «no pot perdre l'oportunitat» d'implantar aquests estudis que, ha detallat, el pròxim curs costarien 600.000 euros —300.000 euros pel pagament al professorat i 300.000 euros a l'adequació de Son Espases— i al voltant d'un milió d'euros en els cursos següents.

El rector ha incidit que hi ha «moltes raons» per considerar una «oportunitat» la implantació d'aquests estudis. A més, ha aclarit que es començaria per primer de Medicina i amb 60 places. El cost de la matrícula oscil·laria entre els 1.500 i els 1.800 euros.

Quant als docents, es preveu començar amb tres professors titulars i tres de contractats, ja que les places vinculades estarien a partir de tercer curs. Aquestes places vinculades suposarien que els docents continuarien tenint la seva plaça a l'hospital però vinculada a la Universitat, d'aquí la necessitat que les conselleries de Salut i d'Universitat signin un conveni.

Els estudis, en principi, es durien a terme a Son Espases perquè «com més a prop estiguin del pacient, molt millor». A més, aquest hospital posseeix una ala que es va realitzar pensant en la impartició d'aquesta carrera, tot i que Huguet ha explicat que són temes que «s'han d'anar resolent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.