algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

March apunta a un «principi d'acord» amb els comitès de la vaga educativa però aquests la mantenen

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha manifestat que durant la reunió mantinguda aquest dilluns amb els comitès de la vaga educativa s'ha arribat a un «principi d'acord» que, al seu parer, reflecteix «la lletra i l'esperit de les reivindicacions realitzades durant la passada legislatura», si bé els sindicats i l'Assemblea de Docents mantenen de moment l'atur a l'espera de consultar-ho amb els mateixos docents.

Després de finalitzar la trobada, que s'ha prolongat durant tres hores i mitja, els representants de les entitats han apuntat que s'han produït «aproximacions», si bé hi ha punts en els quals continuen les discrepàncies amb l'Administració pública. Davant d'això, March ha asseverat que el seu departament no preveu canviar el fons de l'assolit fins ara.

El conseller ha expressat el seu respecte «absolut» cap a les propostes dels comitès de vaga i ha advocat per l'aplicació de principis «de pragmatisme i realitat». «La reunió d'aquest dilluns ha estat positiva, ja que s'ha produït un debat sincer i clar que ha ajudat a aclarir la posició de cadascú», ha remarcat.

El responsable d'Educació ha asseverat que la Conselleria «vol arribar a un acord» i «recuperar el perdut en la passada legislatura». «Sóc optimista», ha afirmat.

En el torn dels comitès, un dels portaveus de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló, ha recriminat que encara hi ha punts, «els més complicats», en què no s'ha aconseguit arribar a cap tipus d'acord. Més en concret, Barceló ha recalcat que el Govern s'ha de comprometre a actuar en els casos on la ràtio d'alumnes per aula «superi allò legal».

En aquest sentit, ha precisat que en, el cas d'Infantil, hi ha un 61 per cent d'aules en què la xifra d'alumnes està per sobre dels vint previstos per Llei, mentre que la ràtio també és superior als 28 alumnes contemplats per a Primària i els 33 de Secundària (ESO).

D'altra banda, des de l'Assemblea també reclamen l'aplicació, en aquest mateix curs, dels complements retallats durant el passat mandat de José Ramón Bauzá, ja que prorrogar el seu devolució «seria allargar una injustícia que prové de 2012».

Per la seva banda, el secretari general de l'STEI, Biel Caldentey, ha assenyalat als mitjans que durant la reunió s'ha demanat al Govern que «les mesures que es puguin anticipar, que s'anticipin», en relació també als complements, a la vegada que s'ha sol·licitat la paralització de l'apliació immediata de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomqe).

Mentrestant, el secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO a Balears, Toni Baos, ha apuntat que no vol signar un document que «no sigui possible». «No volem enganyar ningú. No feim vagues per aconseguir el cent per cent de les reivindicacions sinó per trobar un terme mitjà que satisfaci totes les parts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.