cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

El Bisbat demana quatre anys de presó per a les Feministes Encausades

Manifestació de suport a les Feministes Encausades.

Aquest divendres el grup de suport a les Feministes Encausades ha fet públic un comunicat en el qual expliquen que l’acusació particular, el Bisbat de Mallorca, demana penes de quatre anys de presó per a cada una les sis persones encausades.

Els fets es remunten al febrer de l’any 2014, quan una trentena de persones entrà a l’església de Sant Miquel, a Palma, amb consignes a favor del dret al propi cos de les dones i de l’avortament lliure i gratuït. Pocs dies després set d’aquelles joves, una menor, eren detingudes i posades en llibertat amb càrrecs. Se’ls imputa un suposat delicte contra la llibertat de culte i per ocupació d’un temple religiós. Aquest es castiga amb entre sis mesos i sis anys de presó.

Amb aquella simbòlica acció, les feministes, volien mostrar el seu rebuig «cap al fet que l’Església Catòlica, institució que sobreviu a base de les subvencions d’un Estat suposadament aconfessional, no té la potestat per opinar ni influir sobre decisions que s’han de prendre en l’àmbit personal».
Des del grup de suport a les joves, asseguren que «la connivència absoluta entre l’Església i els sectors més conservadors i rancis del Partit Popular es va fer palesa. Vam poder veure com després de les acusacions del Bisbat de Mallorca arribava una resposta quasi immediata en forma d'una operació policial amb detencions escalonades i nombroses identificacions de solidàries amb les detingudes».
A més, manifesten que «que aquesta protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte. No és cap delicte denunciar públicament a través d’aquest tipus d’accions la no conformitat amb una política feta d'esquena a les ciutadanes».

Per últim, les feministes defensen que «accions com la de Sant Miquel, així com totes les mobilitzacions en contra d’aquesta llei retrògrada, van contribuir en bona part a la retirada de la proposta de llei, a excepció de la modificació que obliga les menors d’edat a demanar permís patern per poder dur endavant l’avortament». I asseguren que «seguirem defensant els drets reproductius i sexuals de les dones i no tolerarem cap ingerència, ni política ni eclesiàstica. Reivindicarem la total despenalització de l’avortament i seguirem demanant que sigui un servei públic i gratuït. Continuarem cridant a la mobilització i la desobediència civil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep, fa mes de 8 anys

Precisament, perquè el tema de l'avortament és molt delicat, cada dona ha de poder fer el que trobi adequat. Ni l'estat ni ningú ha de imposar cap criteri a la dona. Si ella vol avortar, ja sabrà perquè. Si vol tenir el fill, encara que en circumstàncies difícils, que el tengui.
El que ha de fer el bisbat, és predicar amb l'exemple i ajudar a les persones que amb casos difícils valguin tenir els infants i deixar en pau les altres, que prou difícil ha és.
Tot això em fa recordar els documentals que s'han fet darrerament sobre el robatori de nadons per part del clero.

Valoració:2menosmas
Per Marianna, fa mes de 8 anys

Vull aclarir, que jo per A LA MEVA PERSONA, no he acceptat mai l´advortament, però jo no soc ningú per imposar aquesta idea a una altra dóna, i els homes encara ho son menys. Però un home que ni tan sols té parella, ni s´ha de preocupar de mantenir una família, com és un capellà, encara té menys dret que ningú, perque no és capaç d´entendre la situació en la que se troben moltes dones. Ningú advorta per gust.

Valoració:4menosmas
Per Marianna, fa mes de 8 anys

Molts de tipos (i molt més els quillos) deixen embarassades a les al.lotes i llavors no volen saber rès. I quants d´homes han deixat a la seva dona i als sus fills per una més jove o més guapa i ni els han passat per a la manutenció? I també en hi ha de tipos que no volen posar-se preservatiu i deixen a les nines prenyades, i també hi ha molts matrimonis que han tengut un fill o dos amb discapacitats greus i l´home ha tocat el dos perque no aguantava el drama. Llavors, és de talibàns dir que l´embaràs i la maternitat l´ ha de decidir.l´home. Lo més guapo es desentendrer-se del fill o la filla i de la mare, deixar que passi el temps i quan tengui trenta anys i sigui jutge o professor universitari, relamar la paternitat i voler que te mantengui, però no vulgueu fer llei d´això.

Valoració:4menosmas
Per pentura t'equivoques, fa mes de 8 anys

Un poc de capet, no siguis ingenu! Està clar que l'home també ha de tenir dret a decidir, i aquí hi ha la teva incoherència. Les Encausades Feministes no estan en contra de que l'home decideixi res, sinó el contrari: defensa el dret a que les persones poguem elegir que volen fer!

Tu ni ningú té dret a obligar-mos a tenir infants si no els podem mantenir o no els volem!

Valoració:0menosmas
Per Un poc de capet, fa mes de 8 anys

Les feministes arribau a fer oi. El tema de l'avortament és massa delicat per fer performances frívoles i quatre grafitis.
A més, l'avortament és cosa només de la dona? De qui és l'embaràs? Només de la dona? No hi té res a dir el pare? Perquè si una dona ha de poder avortar en contra del criteri del pare?
Si l'avortament ha de ser un dret, per què no pot decidir el pare, que hi ha posat la meitat dels cromossomes a fer avortar la dona? Exacte, perquè és una aberració. Una puta aberració.
L'avortament, per tant, és una cosa molt delicada. I el "nosotras parimos, nosotras decidimos", és una cosa de beneites curtes i poquesvergonyes.

Valoració:-2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Ara he cercat el poema, que és de Jan Brossa.
Val la pena mirar el dBalears, perque sempre hi ha persones que ens instrueixen i també d´altres, que per la seva curtor i poca gràcia, ens fan pensar que noltros som interessants.

Valoració:8menosmas
Per Esglésies buides, fa mes de 8 anys

Ai!
Encara dura la Inquisició... però no el dret d´asil.

Qui va dedicar un poema dedicatal´església catòlica que començava:
puta paparra...

Valoració:4menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

He acompanyat a una persona major a la missa dominical del dissabte, a una esglèsia del centre de Palma que bullia de gent, i només hi havia unes deu o dotze persones a la funció religiosa. La Esglèsia Catòlica està bén acabada, i s´ha acabat per culpa de la seva cúpula, que no ha sabut tractar a la gent ni ha evolucionat amb el temps.

Valoració:10menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Al segle XXI i haver d'aguantar aquesta merda.
Obispat, església, bisbes i demés és hora de partir.

Que deixin que les castigui Déu?????

jejejeje

Valoració:8menosmas
Per parenostre, fa mes de 8 anys

"...I perdona els nostres deutes així com nosaltres perdonam els nostres deudors...". Fale, idò cuatre anys de purgatori, per començar.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente