algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

Mallorca Sense Sang lamenta que «es posi en joc vides humanes» per l'estat de la plaça de toros

Mallorca Sense Sang ha lamentat l'estat d'abandó de la plaça de toros de Palma. | Mallorca Sense Sang

La campanya antitaurina Mallorca Sense Sang ha lamentat que, després de les denúncies interposades fa diverses setmanes per l'estat d'abandó de la plaça de toros de Palma, no s'hagi cancel·lat la llicència d'activitats i «es posi en perill als assistents» que aquest dissabte han assistit al concert de El Barrio.

La campanya Mallorca Sense Sang al costat de l'organització animalista ASSAIB va denunciar el passat 17 de juny l'estat d'abandó de la plaça de toros i adverteixen del perill que suposa celebrar activitats en aquest recinte amb les greus deficiències que presenta,

Així, han detallat que la plaça de toros presenta «greus deficiències com a esquerdes en tota la graderia i sortides d'emergència, elements de seguretat podrits i trencats, porta de fusta adjacent a l'exterior de la plaça trencada, graons esquerdats, graderies amb perill».

Amb tot, apunta al fet que, a causa de l'evident estat de degradació i abandó de les instal·lacions tan interiors com a exteriors de la plaça de toros, la campanya Mallorca Sense Sang va demanar la suspensió cautelar immediata de les activitats que s'hagin de realitzar en aquest recinte.

En aquest sentit, han recordat que l'any 2013 l'organització ASSAIB ja va presentar una denúncia per les deficiències de l'estat de la plaça sense que es posés remei per part de les autoritats competents. ARCA també va denunciar l'estat de total abandó per part dels propietaris de la plaça.

El portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang, Guillemo Amengual, ha exigit que es compleixin les ordenances municipals, segons les quals «l'incompliment dels deures de conservació i manteniment dels immobles podrà portar a les administracions a prendre mesures cautelars com la suspensió total o parcial dels permisos per a les activitats a realitzar a la plaça de toros».

«La plaça de toros hauria d'estar tancada per suposar un greu perill per als ciutadans», ha insistit Mallorca Sense Sang, qui ha apuntat que «segons sembla ni a la família propietària ni als organitzadors de l'esdeveniment d'aquest dissabte, sembla importar-los gens ni mica la integritat de les persones».

«Esperem no haver de lamentar una tragèdia com la viscuda en el 2012 en el Pavelló Madrid Arena. Estan posant en perill vides humanes», ha lamentat Amengual.

«Anem avisant d'aquestes greus deficiències fa anys, solament esperem no haver de lamentar desgràcies humanes per la deixadesa dels seus propietaris», ha sentenciat el portaveu de l'entitat.

18 municipis

La campanya Mallorca Sense Sang, formada per AnimaNaturalis i CAS International, va néixer el 2014 amb l'objectiu de prohibir les corregudes de toros a la illa. Ja compta amb més de 130.000 signatures a favor de l'abolició de la tauromàquia a Mallorca, i ara 18 municipis declarats com a antitaurins, l'últim municipi que se suma a la llista va ser Mancor de la Vall l'1 de juliol sense vots en contra de la moció antitaurina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per p, fa mes de 8 anys

La tauromaquia desapareixera de Balears prest o tard,pero s'arquitectura es part de cultura i no es pot deixar perdre.Ses autoridats han de trobar un nou sentit a aquest edifici i obligar a la propietat a la seva conservació o a la cessió.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente