algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

L'Assemblea de Docents celebra la seva implicació en el canvi de govern autonòmic

Imatge de la manifestació històrica celebrada el 30 de setembre de 2013 en contra del decret TIL i el model educatiu imposat pel Govern de Bauzá.

Han passat quasi dos anys i en aquest temps un conjunt de pares, mares, sindicats, alumnes i docents han creat un símbol que servirà d’exemple quan es parli de moviment assembleari. El mes de juny de 2013 l’Assemblea de docents iniciava una vaga indefinida que cercava resoldre la diversitat de problemes provocats per la política educativa del Govern de Bauzà. Però la negociació entre l’Assemblea i l’executiu autonòmic mai no va existir i els docents sabien que el conflicte només es podria solucionar amb un canvi d'interlocutors.

Atesos els resultats de les eleccions de diumenge, l’Assemblea de Docents creu que aquest canvi està garantit. A més, destaquen que la suma dels partits que valoren positivament el Pacte per l'Educació o que troben que aquest encara hauria d'anar més enllà són majoria. I afegeixen que la suma dels partits favorables al TIL, la LOMQE, les retallades i la segregació a les aules queda en absoluta minoria i sense cap capacitat d'influència. 

S’obre una porta de sortida al conflicte educatiu

Però els docents no només estan contents pels resultats d'aquestes eleccions que mostren una porta de sortida al conflicte educatiu. L'alegria apareix també fruit de la satisfacció per la feina feta aquests dos anys amb la resta de la comunitat educativa i la suma de moviments que ja venien d'abans. El col·lectiu assegura que «han estat dos anys de feina perseverant, dedicada, esgotadora i llarga» i recorden que avui en dia ningú no pot tenir cap dubte de la potència que pot tenir l'organització assembleària de les treballadores davant un conflicte.

Una de les majors causes del desgast de Bauzá

Des de l’Assemblea s’afirma que la dinàmica utilitzada ha estat una de les majors causes del desgast del president Bauzá i del seu Govern. Creuen evident que aquest desgast ha afectat el seu partit, ja que l’estratègia de la confrontació no li ha servit per res sinó per estavellar-se.

El moviment de la comunitat educativa ha aconseguit donar una importància que no havia tingut mai a l'educació i a les polítiques educatives. El col·lectiu recorda que d'ara endavant, ningú no s'atrevirà a malmetre i menystenir la seva feina ni el seu gremi, perquè, entre altres coses, tothom coneix les conseqüències que pot tenir.

La lluita continua: el boicot a la LOMQE segueix en marxa

Però davant les bones notícies els docents no es confien i recorden que la realitat del sistema educatiu encara no ha canviat. Fa una setmana va tenir lloc una altra jornada de vaga en resposta la LOMQE i per aquest motiu reiteren que segueix en marxa el boicot a les proves —amb l'ús de l'excel·lent general com a darrer extrem— i es continua demanant als claustres que votin en contra de qualsevol nou projecte educatiu que es presenti basat en els currículums de la nova Llei. Demanen l’anul·lació de les proves, no només pel seu caràcter «antipedagògic», sinó per les múltiples irregularitats que s’han patit, incloent-hi una filtració.

I en referència als currículums de secundària, que foren aprovats precipitadament una setmana abans de les eleccions sense comptar amb el vistiplau del CEIB ni del Consell Consultiu, els docents exigeixen a l'administració que els aturi i que permeti als centres funcionar un any més amb els currículums LOE, fins que s’arribi a tenir uns currículums consensuats.

Per tot plegat l’Assemblea demana als partits amb capacitat de formar un nou govern que es posicionin respecte a les noves protestes «des de ja», ja que «es tracta d'un problema urgent que cal abordar sense badar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per pepert, fa mes de 8 anys

Com a Africa.

Valoració:0menosmas
Per Gonelles on sou?, fa mes de 8 anys

On sou gonelles?
Tenim el mono dels vostres remucs en foraster.
Ens alegren la vida.
Per favor, ressuscitau! Necessitam que ens digueu catalanufos i això que ens deis.
Sou la alegría de la huerta.
Veniu!
Tornau!

Valoració:11menosmas
Per ......, fa mes de 8 anys

Quan s' en vagi en Rajoy, hem de mourer-nos perque amnistiin a totes les persones que sofreixen penes de presó i/ o econòmiques, simplement per haver- se manifestat en contra de les polítiques del Govern i també, dels sindicalistes injustament empresonats.

Valoració:9menosmas
Per Docent expectant, fa mes de 8 anys

Consentíssim de perdre de vista -per fi- als que han marxat, però simplement expectant amb els que han entrat

Valoració:8menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Crec que no hem de trobà hòssos a n'hes lleu.
La primera retxa diu : un conjunt de pares, mares,sindicats, alumnes i docents.
Jo som padrí i vaig anar-hi amb els nets, fills, noras i genrres, i no hem sentía exclòs, va ser una mobilitzaciò i motivaciò de la societat en general a Balears, a totes les illes (i això costa ) jo no ho havía vist mai.
En Baussà diguè l'altre dia " algo en fet malament " i jo no sè que ha fet bè, per la gent de les Illes, exceptuant PPepperos, i ancara molts el cuestionen.
I degut a aquest taran-nà de BauSSà i el PP, avui, ses pedras de totes les Balears se xapen de riure, i n'hi han moltes .
Salut, i ja sabeu, qui tot sol so menja, totsol s'eufega.

Valoració:17menosmas
Per Llorencí, fa mes de 8 anys

S'ha fet una bona feina des de l'Assemblea i no mos hem d'aturar per lluitar pels nostros drets, per la nostra cultura i per la nostra identitat, cada cop més malmesa.

Valoració:17menosmas
Per Jordi 69, fa mes de 8 anys

Gràcies només a ells? A veure si començau a reconèixer la feina d'altres.

Valoració:-6menosmas
Per Jo, fa mes de 8 anys

Jo, amb els fills ja grans i amb la carrera acabada, vaig anar a les manifestacións amb una camiseta verda perque, sencillament no vull que destrossin la nostra Llengüa, ni la nostra Cultrua ni tampoc la nostra Escola. No tots erem ni som docents ni pares d´alumnes, simplement som patriotes.

Valoració:24menosmas
Per ERGO, fa mes de 8 anys

No podem oblidar-nos de totes les persones que han manifestat la seva oposició a la política prepoten del PP.
Persones que s'han vist perjudicades personalment en els fets de Felanitx, l'entrada a la Conselleria, etc.

Valoració:21menosmas
Per Cucurrú, fa mes de 8 anys

Amunt col·legues! No han pogut amb nosaltres!
Fa 70 anys els afusellaven o purgaven per silenciar-los.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente