algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

El moviment d'oposició al TTIP agafa volada

Pollença és el darrer municipi de les Illes que ha aprovat una moció en contra del TTIP

Pollença s'adhereix a la llista creixent de municipis de les Balears que han aprovat una moció en contra del TTIP. El document va ser aprovat durant el ple de la setmana passada, que havia estat impulsat pel partit Alternativa per Pollença i que va aconseguir el suport del PSOE, del PSM i d'Esquerra. Pel que fa al PP, al PI i a UMP, es van abstenir.

El TTIP són les sigles en anglès del tractat transnacional mercantil que ha de desregular i liberalitzar el comerç entre els Estats Units i Europa. Cada vegada hi ha més opositors a la normativa supranacional del TTIP. El primer poble de les Illes Balears a impulsar una moció municipal contrària a aquesta iniciativa va ser Artà, on va ser promoguda pel partit Els Verds. Però no solament han estat consistoris mallorquins els que n'han aprovades; Mercadal i Fornells han tirat endavant les seves respectives esmenes al TTIP recentment. A més, com dèiem, l'ajuntament de Pollença ha aconseguit sumar-se a aquesta llista.

Els arguments dels detractors a aquesta normativa neoliberal són diversos, però bàsicament van encarrilats a sostenir que el TTIP ataca la sobirania dels pobles i posa els països i els seus ciutadans al servei de les grans mutinacionals i de les entitats financeres. Entre les entitats que s'oposen al TTIP destaquen Attac i Endavant.

Xerrada informativa

De fet, per aquells que estiguin interessats a saber més qüestions sobre l'estat de les TTIP, el partit Alternativa per Pollença, ens recorda que hi ha una xerrada informativa preparada per al dimecres 1 d'abril al Club Pollença, situat a la plaça Major número 10.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Felip Jaume, fa mes de 9 anys

Només qui no sap que es el TTIP pot no veure la importancia de les mocions presentades als ajuntaments.
Tots els ajuntaments d'Espanya haurien de dir "NO al TTIP".
El TTIP és un acord molt perillós pel futur de la humanitat.
Está previst que es firmi a finals d'aquest any.
El TTIP deixa els Estats com a institucions formals, sense cap poder per protegir les seves economies..

Valoració:3menosmas
Per Salvador, fa mes de 9 anys

¡Qué manía de aprobar mociones que no sirven absolutamente para nada!

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente