cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El GOB denuncia que la vigilància de la caça és “totalment insuficient”

5440
El grup ecologista considera que cal incrementar el nombre d'Agents de Medi ambient destinats al control de la pràctica cinegètica. | Arxiu

El GOB ha denunciat que la vigilància de la caça és “totalment insuficient”. El grup ecologista considera que per combatre les il·legalitats “cal incrementar el nombre d'Agents de Medi ambient destinats al control de la pràctica cinegètica”.

L'entitat ecologista considera que la densitat de caçadors “és molt alta” amb unes 16.000 llicències a Mallorca, 1.500 a Menorca i 850 a Eivissa. En aquest sentit, consideren que la pràctica d'aquesta activitat, fortament regulada pels seus potencials efectes sobre la fauna, “demanda la disposició de mitjans suficients per al seu control”.

El GOB, així, reclama que es “doti dels mitjans humans necessaris la vigilància cinegètica” per part dels consells insulars, ja que, a parer seu, “els efectius són completament insuficients per dur a terme aquesta feina correctament”.

Mitjans de vigilància
Els ecologistes recorden que Mallorca es disposa de només 3 Agents de Medi Ambient amb dedicació al control de la caça, i Menorca, Eivissa i Formentera no n’hi ha cap amb dedicació exclusiva. “L’experiència demostra que el nombre d’il·legalitats detectades és proporcional al nombre d’efectius que es dediquen a la vigilància”, asseguren.

L'entitat considera que els casos de manca de respecte a les distàncies de seguretat a camins i edificacions, i la mort d’espècies protegides, continuen essent “massa habituals”. “Si es vol reduir el nombre d’incompliments de la normativa cal incrementar el personal dedicat exclusivament al control de la caça”, reiteren.

Finalment, el GOB, que demana l'increment dels efectius des de 2010, torna a reclamar l'augment de les dotacions de personal de vigilància molt especialment “a les illes menors hi ha places d'agents que encara no han estat cobertes”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.