nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El GOB alerta de les curses de muntanya com l'Ultra-Trail Mallorca

Imatge d'arxiu de l'Ultra-Trail. | JAUME BENNASSAR

El GOB mostra la seva preocupació per la quantitat de curses de muntanya que s'organitzen a les Illes en els últims anys. Així ho ha denunciat amb motiu de l'Ultra-Trail Mallorca que se celebra aquest cap de setmana a l'illa.

Des del GOB “observam amb preocupació una tendència progressiva en la utilització dels espais naturals protegits per a la pràctica d’activitats esportives, i per a la celebració de competicions, especialment de curses a peu o amb bicicleta de muntanya, tot plegat sense que s’estigui apreciant la mateixa preocupació per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori. Més aviat observam el contrari, amb el suport explícit de l’administració ambiental a aquest tipus d’usos als espais naturals protegits”.

L'Ultra-Trail Mallorca Serra de Tramuntana és la competició amb més participants que se celebra dins un espai protegit a les Illes. Enguany està previst que siguin uns 1.600 els participants en el conjunt de l’esdeveniment. El creixement en el nombre de participants ha estat molt alt des de la creació de la prova el 2009 sense que fins ara s’hagi plantejat establir un sostre màxim.

La massificació en les pràctiques esportives a la muntanya, més encara quan es tracta de competicions, porta associada una sèrie de riscos ambientals entre els quals podem destacar la degradació dels camins per erosió, la creació o creixement de dreceres (amb afeccions a la flora), la contaminació de l’entorn (deixalles, restes de senyalització, pintura, entre d'altres) i les molèsties a la fauna (especialment en època de reproducció), alerten des de l'entitat ecologista.

I expliquen que una part d’aquests impactes poden ser minimitzats amb el compromís dels organitzadors i el compliment de les prescripcions fixades per l’administració ambiental, però d’altres són inherents a la massificació i difícilment controlables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tolo, fa mes de 10 anys

40 putes, tot són problemes per aquesta gent. O es
passan o no arriben.

Valoració:5menosmas
Per Prou, fa mes de 10 anys

Els humnas som tan egoistes que hem d'ocupar tot l'espai.
I després ens lamentem.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente