muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

L’Ara Balears pren el relleu al dBalears

La nova publicació de referència en llengua catalana a les Illes apareixerà als quioscs el 23 de maig

20526
Antoni Pons, Biel Huguet, promotors de l’Ara Balears; Mònica Terribas, consellera delegada i editora de l’Ara.cat; Pere A. Serra i Ferran Rodés, presidents dels consells d’administració de les empreses editores; i Pere Rullan, conseller delegat d’Hora Nova SA, durant la firma de l’acord.

L'Ara Balears substituirà el dBalears com a diari de referència en llengua catalana a les Illes, segons l'acord al qual han arribat les empreses editores del diari Ara i del dBalears juntament amb un grup d'emprenedors mallorquins. La sortida del nou Ara Balears serà el proper 23 de maig, un mes després de la festivitat de Sant Jordi, data en què es presentarà el projecte editorial. Fins aquesta dia, el lector continuarà rebent les dues publicacions.

L'acord ha estat possible després que un grup de professionals de la comunicació i emprenedors mallorquins hagi constituït una societat per impulsar una publicació pròpia a les Illes a partir dels mateixos criteris professionals del diari Ara, del qual mantindrà part dels continguts i el mateix entorn informàtic. El capital illenc serà majoritari. El diari serà plenament balear, amb l'èmfasi en les notícies de proximitat i incorporant les informacions globals i nacionals més transcendents del seu germà català. La nova publicació mantindrà la pluralitat, la transversalitat i la independència que caracteritzen l'Ara.cat.

L'Ara Balears incorporarà en la seva redacció part de la plantilla de periodistes i col·laboradors del dBalears. La proposta és que el lector trobi algunes de les firmes que ja li són habituals juntament amb altres de nova incorporació. El projecte potenciarà de manera especial els continguts digitals i la presència en les xarxes socials.

L'Ara sortí al carrer el 28 de novembre de 2010 i s'ha consolidat com el principal diari de referència en català en l'entorn digital. Ha destacat per la innovació a l'hora de presentar i desenvolupar les informacions a partir de les anàlisis i dels debats en profunditat.

El Grup Serra, que participarà en la societat de l'Ara Balears com a accionista minoritari, manté en propietat la capçalera del dBalears, amb la qual engegarà noves iniciatives de comunicació.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:0menosmas
Per desinformación, fa mes de 10 anys

Espero por el bien del amazonas que no saquen edición en papel...

Valoració:0menosmas
Per polakus, fa mes de 10 anys

Este periodico tendrá una tirada cojonuda....jjajajajajajajajajaja

Valoració:-10menosmas
Per Guillempr, fa mes de 10 anys

"campos", no et preocupis sobre el Ripollès oel Vallès Oriental, l'Ara mai porta aquestes notícies ja que no és un diari local. Dubto molt que llegeixis gaire el DBalears en paper.
"jac", estàs al corrent que quan el diario de Baleares el van fer en català certa universitat va reduir les 10 subscripcions a 1?

http://www.arabalears.cat/

Valoració:11menosmas
Per campos, fa mes de 10 anys

Es càncer català que ja feia temps s'havia ficat al Diari de Balears, ha acabat per matar-lo. Ara podrem sebre amb ànsia tot lo que pasa al Vallés Oriental o al Ripollès, com si mos importara molt. RIP

Valoració:-20menosmas
Per jac, fa mes de 10 anys

Sóc lector incondicional de DdB des del primer dia (me'n record perfectament del dia que en va sortir el número 1), i, en els darrers anys, subscriptor. Però alguna cosa no ha acabat de quallar (o bé tenim molt mala ferida en aquest país!) quan moltíssima gent que hauria d'haver-ne estat lectora natural ha continuat tenint Diaro de Mallorca com a diari de referència, i Matías Vallés! com a "pope"

Valoració:-4menosmas
Per jac, fa mes de 10 anys

Junt amb els futurs articulistes de la versió "local", m'agradaria no perdre els de la versió "capitalina" que ja s'han convertit en referàncies: Empar Moliner, Toni Soler, Abert Om, Sebastià Alzamora, Xavier Roig... Es pot tenir tot?

Valoració:10menosmas
Per Barba Roja, fa mes de 10 anys

Aquí abaix n'hi ha un que justifica el barco de rejilla.

Valoració:3menosmas
Per Mallorquin, fa mes de 10 anys

A quien pretenden engañar?? Si este TBO solo lo utilzan las señoras de la limpieza para que no les pisen el fregao.
Sin el calers de la Generalitat, este panfleto ultranacionalista seria insostenible. No sean ridiculos.

Emprendedores mallorquines... Si, como la Terribas, la comisaria politica de TV3, no te j***...

Valoració:15menosmas
Per Robert, fa mes de 10 anys

Esperit col·lectiu en aquests temps d'anorreament institucional a la nostra llengua i cultura? Què heu de fer, integrar en Delgado i en Bauzá? El camí està ben clar, només és un: branca. Tota aquesta publicitat que surt en la premsa no significa més que jocs de bones paraules. Si no es posa proa, aquest diari i la seva gent farà el ridícul més estrepitós.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente