cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La Fiscalia congela les negociacions pel cas Nóos

El fiscal Pedro Horrach ha suspès les reunions que havia de fer avui i demà, a Madrid i per separat, amb els missers d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres arran del cas Nóos. Segons fonts properes a la Fiscalia Anticorrupció, la pressió mediàtica al voltant de les negociacions per un possible pacte hauria duit Horrach a prendre aquesta decisió i, de moment, no hi ha data per a una nova trobada.
Horrach podria estar especialment molest per la filtració de la pretensió dels dos principals imputats en el cas d'evitar la presó amb condemnes de manco de dos anys a canvi d'admetre la culpa en alguns delictes i tornar una quantitat de doblers que encara no s'ha determinat.
Avui s'havia d'encetar el primer contacte formal entre els advocats i l'acusació pública -fins ara no s'havien reunit-, però amb la suspensió Horrach ha deixat clar que és ell qui comanda i decideix. Ara com ara, no hi ha cap data per fer la reunió amb els lletrats, però, segons fonts properes a Anticorrupció, Horrach estaria disposat a escoltar el que vulguin proposar, això sí, sense cap compromís i mantenint la iniciativa.
Així doncs, tot i que el misser del duc de Palma, Màrius Pascual, va negar ahir a Barcelona haver tingut cap contacte "formal o informal" amb Anticorrupció per demanar un pacte, tot indica que tan sols pretenia mantenir l'aparença d'innocència del seu client. En realitat, doncs, Urdangarin s'ha vist prou acorralat per intentar acceptar un acord que el faria culpable.
Segons l'entorn d'Anticorrupció, Horrach té via lliure per part de la Fiscalia General de l'Estat per dur el procés tal com cregui oportú i els advocats dels dos exsocis, actualment enfrontats, han acceptat negociar a la vegada però per separat. Tot indica que Urdangarin i Torres encara no han signat una treva.
La pròxima data clau és el 22 de maig, quan és previst que declari Diego Torres, que amenaça de fer públics correus electrònics que podrien implicar Urdangarin, la seva dona i altres membres de la família reial. Si quan declari no s'albira cap pacte, la seva declaració podria dur moltes novetats al cas.
Sigui com sigui, contràriament a allò que havien dit alguns mitjans, encara que el gendre del rei d'Espanya i el seu exsoci arribin a un acord amb la Fiscalia, hi haurà judici. Per evitar-lo, caldria que es posassin d'acord, no només ells, sinó tota la vintena d'imputats en el cas, i que les altres parts acusadores, el Govern i el col·lectiu ultradretà Manos Limpias, hi estiguessin d'acord. Manos Limpias apunta que anirà fins al final i que "no els tremolarà el pols" en assegurar que hi hagi judici.
D'una altra banda, fonts properes al jutge instructor, José Castro, recordaven ahir que un pacte abans que s'hagi acabat la instrucció del cas no té sentit, perquè poden aparèixer encara elements nous que modifiquin les acusacions i ampliïn els delictes de què s'acusen Diego Torres i Iñaki Urdangarin.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ningu, fa mes de 11 anys

Si eres el cuñado del rey puedes robar lo que quieras, al final se te perdonará todo, para NO ENMERDAR al rey. . .

QUINA VERGONYA!. FORA ELS BORBONS. REPUBLICA FEDERAL.

Valoració:5menosmas
Per JRBS, fa mes de 11 anys

O sigui, que de la causa que es veu a Palma, el fiscal ha d'anar a Madrid per negociar el que hauria de ser innegociable???
I si n'Urdangarin es a caçar elefants, que torni un altra dia???

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente