muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

S'estén l'incendi de la serra de Morna, a Sant Joan de Labritja

El foc ha obligat a desallotjar desenes de veïns del municipi i ja afecta a "centenars d'hectàrees". L'112 ha començat a rebre avisos sobre les 13.20 hores

123934
Emergències ha elevat el risc de l'incendi a nivell 1 per la proximitat d'habitatges. | A. Escandon

La Direcció General d'Emergències ha sol·licitat la presència de la Unitat Militar d'Emergències (UME), amb personal de terra i un helicòpter, perquè se sumin als efectius que lluiten contra l'incendi que crema la serra de la Morna, en el municipi eivissenc de Sant Joan de Labritja. El director general d'Emergències, Jaume Coll, s'ha dirigit a la Delegació del Govern a les Balears per demanar l'assistència de l'UME, els efectius de la qual s'espera que s'incorporin entorn de les 19.00 hores, segons ha informat el Govern en un comunicat. A més, la consellera d'Innovació, Interior i Justícia, en funcions, Pilar Costa, s'ha desplaçat també a la zona per gestionar l'emergència, on ja s'havia desplaçat anteriorment el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens.

El contingent el formen mig centenar de tècnics de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), 26 efectius dels Bombers d'Eivissa i membres de Protecció Civil. Segons el 112, el foc avança en direcció aquest, en direcció a Sant Joan de Labritja encara que lluny de l'esmentada població, amb diversos fronts, en una zona netament forestal on es troba disseminat un nombre indeterminat d'habitatges, molts dels quals han estat desallotjats per prevenció, principalment en la vall de Morna.

L'incendi afecta una zona de pineda i inclou ja una extensió de "cents d'hectàrees", segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, que ha desplegat a la zona sis brigades de l'Ibanat. La Direcció General d'Emergències manté el nivell de risc 1 decretat a començaments de la tarda, per la proximitat d'habitatges a aquesta zona del nord-est de l'illa i ha coordinat l'evacuació de "desenes" de cases unifamiliars afectades pel fum.

Les condicions meteorològiques dificulten l'extinció a causa del vent que bufa a la zona, la calor i l'absència d'humitat, la qual cosa se suma a la dificultat d'accés per ser una àrea de pendent.

L'estiu passat va tenir també lloc a Eivissa l'incendi més gran registrat a les Illes Balears des de l'any 2000, a la zona de Benirras, que va afectar un total de 354 hectàrees amb un perímetre de 12,7 quilòmetres, es va iniciar el 22 d'agost i va tardar dotze dies a extingir-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Encara planten pins. La funció del pinar ès cremar-se. Si se tracta de cultius industrials millor seria el cànyom, almanco se obtenen més productes. El cap polític de la cosa ja pot llegir un manual de botànica sobre el bosc mediterrani i aplicar-lo. A partir dels anys 1960, el pinar deixà de esser un cultiu rendable.

Valoració:2menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 12 anys

Serra de Morna, no de la Morna

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente