cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Cooperació Local finançarà la reforma i les millores del cementeri de Costitx

El Consell de Mallorca també es farà càrrec de l'ampliació de l'escoleta de Sineu

E.B./M.R. Comarca.

El conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló, es va comprometre a finançar, a través del Pla d'Obres i Serveis (POS), la reforma del cementeri municipal de Costitx, a la reunió que va mantenir ahir amb el batle del municipi, Antoni Salas, durant la visita oficial que realitzà al municipi.

L'Ajuntament de Costitx ja va demanar la subvenció, que finalment li han concedit, per tal de realitzar les obres de pavimentació i millora del cementeri municipal, a fi que l'aigua no es filtri a les tombes. El cost de les obres és d'uns 93.000 euros i des de l'equip de govern sostenen que es tracta «d'una actuació molt necessària, ja que hi ha vegades que hi ha fins a mig metre d'aigua a les tombes, fet que provoca una situació molt desagradable».

El conseller Rosselló informà també al batle que es concedirà una tercera ajuda per a la pavimentació de camins del municipi, tot i que aquesta ajuda està pendent de l'aprovació definitiva. També es financen amb fons del Pla d'Obres i Serveis la primera i segona fase de la reforma de la plaça.

El batle de Costitx aprofità, a més, la visita del conseller Miquel Rosselló i del seu equip per demanar ajuda econòmica per tal de construir un poliesportiu municipal al poble, ja que fins ara el municipi no disposa d'aquest tipus d'instal·lació esportiva.

Visita oficial

Després de visitar Costitx, el conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló, també va visitar el municipi de Sineu, on es va reunir amb el batle, Josep Oliver.

A Sineu, la Conselleria de Cooperació Local finançarà, a través del POS, la segona i darrera fase de la dotació de serveis del carrer Institut i l'ampliació de l'escola infantil municipal de 0 a 3 anys.

A més a més, en ambdós pobles el conseller s'interessà per l'estat de l'Agenda Local 21 i anuncià la intenció de «modernitzar i millorar» el Servei d'Assistència Tècnica (SAT) que el Departament de Cooperació Local ofereix als ajuntaments. Aquest servei es reforçarà amb la incorporació d'una persona per a l'assessorament jurídic i és previst que se n'incorpori una més per assessorament administratiu.

El conseller també va informar els batles d'un seguit de projectes de suport al treball municipal que el departament està estudiant. Es tracta, en concret, d'un servei de formació per a funcionariat, una oficina de projectes europeus i l'impuls de l'economia social per al desenvolupament local.

Les visites del conseller Miquel Rosselló als municipis de Costitx i Sineu s'emmarquen dins la ronda de visites als diferents municipis de la Part Forana. Aquestes les du a terme el conseller de Cooperació Local del Consell per tal de conèixer l'estat de les obres finançades pel seu departament i per apropar-se a les necessitats i projectes que plantegen les diferents administracions locals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.